Filtreler
Filtreler
Bulunan: 448 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Tam Metin [1]
Yayın Dili [1]
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Enginar Sapı Katkılı AYPE ve Geri Dönüştürülmüş AYPE ile Film Üretimi ve Karakterizasyonu

Hülya Seven

Ambalaj endüstrisi yoğun petrokimyasal kaynak kullanımı, yüksek fiyat, düşük geri dönüştürülebilme kapasitesi gibi zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Çevre kirliliğindeki artış ve petrol kaynaklarının azalması sebebiyle, ambalaj üreticileri biyobozunur ve çevre dostu ambalaj malzemeleri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma kapsamında enginar sapları, AYPE ve geri dönüştürülmüş AYPE kullanılarak film elde edilmiştir. Enginar sapları ilk olarak kurutulmuştur ve daha sonra öğütülmüştür. Öğütülen enginar sapları sarsak elek yardımıyla 100 mesh ve 150 mesh altında kalan kalanlar olarak ikiye a ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kesintisiz güç kaynağı sisteminde çıkış gücü regülasyonu için uyarlanır ve bulanık mantık kontrolörlerin performanslarının karşılaştırılması Comparison of adaptive and fuzzy logic controllers performances for output power regulation in uninterruptible power supply system

Gül, Vedat

ÖZETBu tez, kesintisiz güç kaynağı (KGK) sisteminde evirici için çıkış gücü regülasyonu sağlayan geleneksel oransal-integral (PI) kontrolör, bulanık mantık (BM), kazanç çizelgesi uyarlanır (KÇU) tabanlı PI kontrolör tasarımlarını ve bu tasarlanan kontrolörlerin performanslarını sunmaktadır. KGK’larda evirici için kontrolör tasarımı en yaygın geleneksel PI kontrolör ile yapılmaktadır. Bu yöntemde kontrolör paremetreleri model veya deneysel yöntemler kullanılarak sabit katsayılar olarak hesaplanır ancak sabit katsayılı PI kontrolörler uygulamalar açısından kolay olmalarına rağmen, söz konusu KGK ...Daha fazlası

Erişime Açık

Levrek (Dicentrarchus Labrax L., 1758) ve gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) filetolarından balık salamı üretimi ve antioksidan ilavesi ile raf ömrünün incelenmesi

Nazlı Demircioğlu

ÖZETBu çalışmada, levrek ve gökkuşağı alabalık filetolarından alternatif bir ürün olarak deneysel balık salamı üretilmiştir. Balık eti kıyma haline getirilmiş ve içerikler uygun oranlarda eklenmiş, akabinde salam hamuru sentetik salam kılıfına doldurulmuştur. Salamlar buzdolabı koşullarında (4 ± 2 ºC) 5 ay boyunca depolanıp analiz edilmiştir.Salamların raf ömrünü belirlemek için kimyasal ve mikrobiyolojik analizler gerçekleştirilmiştir. Kimyasal kompozisyonun belirlenmesi için protein, yağ, nem, kül ve karbonhidrat analizleri yapılmıştır. Depolama periyodunda, kimyasal kalitenin belirlenmesi i ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ergonomik risk analizi yöntemlerinin karşılaştırılması ve bir kalıp imalat firmasında uygulanması

Neşeli, Cansu

ÖZET Günümüzde ilerleyen teknolojilere rağmen insan gücüyle yürütülen işler bakımından çalışanlardaki kas iskelet sistemi rahatsızlıkları gittikçe artmaktadır. Bu da çalışanların işlerinde verimsiz olmasına yol açtığı için işletmelerin maddi kayıplar yaşamasını ve işlerini yetiştirememesini de beraberinde getirmektedir. Olası rahatsızlıkların ortaya çıkmadan önlemlerinin alınması için, işlerin ergonomik risk analizinin yapılması, insan üzerinde fiziksel zorlamaya neden olan faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin ortadan kaldırılması için gerekli düzeltici önlemlerin alınması gerekmektedi ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms