ABSTRACTNowadays, companies try to distinguish themselves from their opponents by using senses (“sight, sound, smell, taste and touch”) in their brands. This practice is known as sensory branding in literature. Recently, it has been concluded that studies on sensory branding have been conducted in tourism research, and these studies have mostly focused on marketing, branding and experience researches. In this study, the process of transformation of sensory characteristics provided by hotels to experience, and the impacts of sensory branding in hotels on tourist experience are examined.ÖZETGünümüzde şirketler, markalarında duyuları (“görme, ses, koku, tat ve dokunma”) kullanarak kendilerini rakiplerinden ayırmaya çalışıyorlar. Bu uygulama, literatürde duyusal markalaşma olarak bilinmektedir. Son zamanlarda, turizm araştırmalarında duyusal markalaşma ile ilgili çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların daha çok pazarlama, markalaşma ve deneyim araştırmalarına odaklandığı sonucuna varılmıştır. Bu çalışmada, oteller tarafından sağlanan duyusal özelliklerin deneyime dönüşme süreci ve otellerde duyusal markalaşmanın turist deneyimi üzerindeki etkileri incelenmektedir.
Eser Adı (dc.title) | A research on sensory branding of hotels and impact on tourist experience case of Izmir Otellerin duyusal markalaşması ve turist deneyimine etkileri üzerine bir araştırma İzmir örneği |
Eser Sahibi (dc.contributor.author) | Sarıbaş, Özgür |
Tez Danışmanı (dc.contributor.advisor) | Cengiz Demir |
Yayıncı (dc.publisher) | Graduate School of Social Sciences |
Tür (dc.type) | Doktora Tezi |
Açıklama (dc.description) | xiii, 173 sayfa |
Açıklama (dc.description) | 29 cm. 1 CD |
Özet (dc.description.abstract) | ABSTRACTNowadays, companies try to distinguish themselves from their opponents by using senses (“sight, sound, smell, taste and touch”) in their brands. This practice is known as sensory branding in literature. Recently, it has been concluded that studies on sensory branding have been conducted in tourism research, and these studies have mostly focused on marketing, branding and experience researches. In this study, the process of transformation of sensory characteristics provided by hotels to experience, and the impacts of sensory branding in hotels on tourist experience are examined.ÖZETGünümüzde şirketler, markalarında duyuları (“görme, ses, koku, tat ve dokunma”) kullanarak kendilerini rakiplerinden ayırmaya çalışıyorlar. Bu uygulama, literatürde duyusal markalaşma olarak bilinmektedir. Son zamanlarda, turizm araştırmalarında duyusal markalaşma ile ilgili çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların daha çok pazarlama, markalaşma ve deneyim araştırmalarına odaklandığı sonucuna varılmıştır. Bu çalışmada, oteller tarafından sağlanan duyusal özelliklerin deneyime dönüşme süreci ve otellerde duyusal markalaşmanın turist deneyimi üzerindeki etkileri incelenmektedir. |
Kayıt Giriş Tarihi (dc.date.accessioned) | 27 |
Açık Erişim Tarihi (dc.date.available) | 2022-10-27 |
Yayın Tarihi (dc.date.issued) | 2020 |
Yayın Dili (dc.language.iso) | eng |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Marketing |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Pazarlama |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Branding (Marketing) |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Markalaşma (Pazarlama) |
Tek Biçim Adres (dc.identifier.uri) | https://hdl.handle.net/11469/2393 |