ÖZET
Açık deniz ağ kafes yetiştiricilik bölgesinde gerçekleştirilen bu çalışmada, Aralık 2013-Ekim 2014 tarihleri arasında mevsimsel olarak gerçekleştirilen örneklemelerde deniz suyunun fiziko-kimyasal parametreleri, askıda katı madde, klorofil-a, nütrient besin maddeleri ve sedimentteki yanabilen organik madde miktarı ile organik karbon değerleri belirlenmiştir. Yıllık ortalama fiziko-kimyasal parametreler sırasıyla; sıcaklık 19.95±0.54 °C, tuzluluk ‰ 38.97±0.06, çözünmüş oksijen 8.88±0.10 mg/L, pH 8.31±0.01, TDS 58.84±0.07 mg/L, elektriksel iletkenlik 58.79±0.09 mg/L, SD derinliği 14.97 m olarak tespit edilmiştir. Suyun fiziksel parametrelerinin mevsimlere bağlı olarak değişim gösterdiği saptanmıştır.
Eser Adı (dc.title) | Ağ kafeslerde yapılan balık yetiştiriciliğinin Ildır Koyu’nun su kalitesi üzerine etkileri |
Eser Sahibi (dc.contributor.author) | Karaduman |
Tez Danışmanı (dc.contributor.advisor) | Saniye TÜRK ÇULHA |
Yayıncı (dc.publisher) | İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü |
Tür (dc.type) | Yüksek Lisans |
Özet (dc.description.abstract) | ÖZET Açık deniz ağ kafes yetiştiricilik bölgesinde gerçekleştirilen bu çalışmada, Aralık 2013-Ekim 2014 tarihleri arasında mevsimsel olarak gerçekleştirilen örneklemelerde deniz suyunun fiziko-kimyasal parametreleri, askıda katı madde, klorofil-a, nütrient besin maddeleri ve sedimentteki yanabilen organik madde miktarı ile organik karbon değerleri belirlenmiştir. Yıllık ortalama fiziko-kimyasal parametreler sırasıyla; sıcaklık 19.95±0.54 °C, tuzluluk ‰ 38.97±0.06, çözünmüş oksijen 8.88±0.10 mg/L, pH 8.31±0.01, TDS 58.84±0.07 mg/L, elektriksel iletkenlik 58.79±0.09 mg/L, SD derinliği 14.97 m olarak tespit edilmiştir. Suyun fiziksel parametrelerinin mevsimlere bağlı olarak değişim gösterdiği saptanmıştır. |
Kayıt Giriş Tarihi (dc.date.accessioned) | 2017-04-25T06:26:28Z |
Açık Erişim Tarihi (dc.date.available) | 2017-04-25 |
Yayın Tarihi (dc.date.issued) | 2016 |
Yayın Dili (dc.language.iso) | tr |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Su ürünleri - araştırma - Metodoloji |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Ağ kafesler - Ildır Koyu |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Seafood |
Tek Biçim Adres (dc.identifier.uri) | Http://hdl.handle.net/11469/595 |