Ağ kafeslerde yapılan balık yetiştiriciliğinin Ildır Koyu’nun su kalitesi üzerine etkileri

ÖZET
Açık deniz ağ kafes yetiştiricilik bölgesinde gerçekleştirilen bu çalışmada, Aralık 2013-Ekim 2014 tarihleri arasında mevsimsel olarak gerçekleştirilen örneklemelerde deniz suyunun fiziko-kimyasal parametreleri, askıda katı madde, klorofil-a, nütrient besin maddeleri ve sedimentteki yanabilen organik madde miktarı ile organik karbon değerleri belirlenmiştir. Yıllık ortalama fiziko-kimyasal parametreler sırasıyla; sıcaklık 19.95±0.54 °C, tuzluluk ‰ 38.97±0.06, çözünmüş oksijen 8.88±0.10 mg/L, pH 8.31±0.01, TDS 58.84±0.07 mg/L, elektriksel iletkenlik 58.79±0.09 mg/L, SD derinliği 14.97 m olarak tespit edilmiştir. Suyun fiziksel parametrelerinin mevsimlere bağlı olarak değişim gösterdiği saptanmıştır.

Erişime Açık
Görüntülenme
15
02.12.2021 tarihinden bu yana
İndirme
1
02.12.2021 tarihinden bu yana
Son Erişim Tarihi
17 Nisan 2024 17:05
Google Kontrol
Tıklayınız
Tam Metin
Tam Metin İndirmek için tıklayın Ön izleme
Detaylı Görünüm
Eser Adı
(dc.title)
Ağ kafeslerde yapılan balık yetiştiriciliğinin Ildır Koyu’nun su kalitesi üzerine etkileri
Eser Sahibi
(dc.contributor.author)
Karaduman
Tez Danışmanı
(dc.contributor.advisor)
Saniye TÜRK ÇULHA
Yayıncı
(dc.publisher)
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Tür
(dc.type)
Yüksek Lisans
Özet
(dc.description.abstract)
ÖZET Açık deniz ağ kafes yetiştiricilik bölgesinde gerçekleştirilen bu çalışmada, Aralık 2013-Ekim 2014 tarihleri arasında mevsimsel olarak gerçekleştirilen örneklemelerde deniz suyunun fiziko-kimyasal parametreleri, askıda katı madde, klorofil-a, nütrient besin maddeleri ve sedimentteki yanabilen organik madde miktarı ile organik karbon değerleri belirlenmiştir. Yıllık ortalama fiziko-kimyasal parametreler sırasıyla; sıcaklık 19.95±0.54 °C, tuzluluk ‰ 38.97±0.06, çözünmüş oksijen 8.88±0.10 mg/L, pH 8.31±0.01, TDS 58.84±0.07 mg/L, elektriksel iletkenlik 58.79±0.09 mg/L, SD derinliği 14.97 m olarak tespit edilmiştir. Suyun fiziksel parametrelerinin mevsimlere bağlı olarak değişim gösterdiği saptanmıştır.
Kayıt Giriş Tarihi
(dc.date.accessioned)
2017-04-25T06:26:28Z
Açık Erişim Tarihi
(dc.date.available)
2017-04-25
Yayın Tarihi
(dc.date.issued)
2016
Yayın Dili
(dc.language.iso)
tr
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Su ürünleri - araştırma - Metodoloji
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Ağ kafesler - Ildır Koyu
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Seafood
Tek Biçim Adres
(dc.identifier.uri)
Http://hdl.handle.net/11469/595
Analizler
Yayın Görüntülenme
Yayın Görüntülenme
Erişilen ülkeler
Erişilen şehirler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms