ÖZETBu çalışma, 2021 yılında Şubat-Temmuz aylarında İzmir Körfezi Kırdeniz mevkii olarak bilinen bölgeden (ST) ve Aliağa Şakran (AŞ) sahilinden canlı olarak örneklenen çamur karideslerinin kurutulup, kuru madde miktarları üzerinden ileri analiz yöntemleri kullanılarak 2 bölge arasında farklılık olup olmadığını ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Yaklaşık 100 mikron boyutunda toz haline getirilmiş örnekler ileri analiz yöntemlerine tabi tutulmuştur. Kuru madde üzerinden ileri analiz yöntemlerine tabi tutulan örnekler arasında farklılık olup olmadığı irdelenmiştir. İleri analiz yöntemlerinden Ta ...Daha fazlası
ÖZETBu çalışma, 2019-2021 yılları içinde farklı dönemlerde İzmir ili Gülbahçe Körfezi’nden örneklenen midyelerin et kısımlarının kurutulup öğütülmesi ile elde edilen numunelerin ileri analiz yöntemleri ile analiz edilerek sonuçlarının ortaya konulması ve mevsimsel farklılık olup olmadığının araştırılması amacıyla yapılmıştır.ABSTRACTThis study was carried out in order to reveal the results of the samples obtained by drying and grinding the meat parts of the mussels sampled from the Gülbahçe Bay of İzmir in different periods in 2019-2021 by using advanced analysis methods and to investigate whe ...Daha fazlası
ÖZETListeria monocytogenes önemli bakteriyel gıda patojenlerinden birisidir. Tütsülenmiş su ürünlerinin tuz içeriği, nem içeriği, pH ve su aktivitesi değerleri bu patojenin gelişimi için oldukça elverişlidir Ayrıca, tütsüleme aşamasından sonra ürünlerin dilimlenmesi veya paketlenmesi sırasında kontaminasyon meydana gelebilmektedir. Bu şekilde kontamine olan ürünlerin, ısıl işlem uygulanmadan tüketilmesi listeriozis açısından risk teşkil etmektedir. Bu patojenin kontrolü için gıda sanayisinin yeni yöntemlere ihtiyacı vardır. L. monocytogenes açısından riskli ürünlerde bakteriyofajların kullanım ...Daha fazlası
Bu çalışmada bitkisel ağırlıklı beslenebilen omnivor, yüksek stoklama ve zorlu su şartlarına dayanabilen, hızlı büyüyen ve yüksek et kalitesi sunan panga balığının (Pangasianodon hypophthalmus, Sauvage 1878) yumurtadan porsiyonluk boya kadar olan süreci iki farklı sıcaklık, ‰4 tuzlukta, kapalı devre su ürünleri sisteminde çalışılmıştır. 25ºC ve 29ºC sıcaklıkta yapılan embriyo, larva ve yavru çalışmalarında 29ºC gruplarının 25ºC gruplarına göre daha hızlı geliştiği ve aynı zaman aralığında daha fazla büyüdüğü tespit edilmiştir. Gruplar arasında yapılan istatistik çalışmalarında bütün evrelerde ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.