ÖZETSon yıllarda gastronomi turizmi, ülke ekonomileri açısından oldukça önemli birkonuma gelmiştir. Bu önemin kavranmasıyla birlikte, turizm sektörünün ilgilipaydaşları turistlere seyahatleri süresince alternatif olanaklar sunma arayışınagirmişlerdir. Bu alternatiflerin önemli sayılan unsurlarından birisi de yerel yemek sunumu olarak ortaya çıkmıştır. Tüketicilerin yerel yemeklere yönelik tutumlarını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin bir kısmı alan yazında Tüketim değerleri teorisi kapsamında ele alınmaktadır. Bu bağlamda oluşturulan alt değişkenler sosyal, kültürel, ekonom ...Daha fazlası
GAZİANTEP’TE GASTRONOMİ TURİZMİ: GAZİANTEP’İ GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA ZİYARET EDEN YERLİ TURİSTLERİN GÖRÜŞLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Şaban KARGİGLİOĞLU İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı
Gastronomi turizmine olan talep tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye‟de de ülkenin bulunduğu coğrafya, iklim çeşitliliği ve bunun gibi farklılık yaratıcı etmenlerin etkisiyle artmıştır. Bu çalışmada; Gaziantep‟in gastronomi turizminin hareketlilik durumu incelenmiş ve gastronomi turizminin geliştirilmesi konusunda yapılabilecekler üzerinde durulm ...Daha fazlası
ABSTRACTAlthough gastronomy has always been a significant component of tourism products and tourist experience, with the changing tourist motivations and tourism trends gastronomy tourism has developed as a major type of alternative tourism all around the world since the 90s. Today, gastronomic values of the destinations attract many tourists and governments pay importance to gastronomy tourism as a tool in increasing for their tourism incomes. Social media is a digital platform that make individuals able to digitally interact with each other based on their interests. It has modified the way o ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.