Filtreler
Erişime Açık

Termal turizmde hizmet kalitesi boyutlarının analitik hiyerarşi süreci yöntemi ile önceliklendirilmesi

Kılıcı, Leyla

ÖZETTermal turizm, kişilerin dinlenme ve yenilenme ile ilgili isteklerinin sağlıkla buluştuğu alternatif bir turizm çeşididir. Diğer turizm hizmetlerinde olduğu gibi termal turizm için de hizmet kalitesi büyük önem arz etmektedir. Burada sadece bir turizm hizmeti değil aynı zamanda bu turizm faaliyetine katılanların sağlıklarına yönelik hizmet de sunulmaktadır.Turizmde ve özellikle termal turizmde hizmet kalitesi ile ilgili yapılmış çalışmalar bulunmaktadır. Bu çalışmada da hizmet kalitesi boyutlarının önem dereceleri belirlenmek istenmektedir. Diğer çalışmalardan farklı olarak, önem dereceler ...Daha fazlası

Erişime Açık

The impacts of governance on tourism: a macro perspective Yönetişimin turizm üzerindeki etkileri: makro bir perspektif

Can, Yağmur

ABSTRACTIn this study, the effects of world governance indicators on tourism were empirically analysed, from the 2005 to 2018 period. A literature review for governance is included in the first part. The second part contains the definition of world governance indicators (WGI). In the last part, panel co-integration, and causality analysis have been carried out worldwide within 137 countries. As a result of the analysis, a long-run relationship was found only between the change in the number of tourists and the political stability - no violence index. Also, other world governance indexes voice ...Daha fazlası

Erişime Açık

Konaklama işletmelerinde kullanılan otel yönetim sistemlerinin hizmet kalitesi kriterlerinin önceliklendirilmesi: İzmir il merkezinde bir araştırma

Tuncay, Can Serkan

ÖZETToplumun ihtiyaçları doğrultusunda gelişen yazılımlarla birlikte teknolojinin önemi giderek artmaktadır. Geliştirilen yazılımlar sayesinde kişi ve kurumlar, daha az zaman ve iş gücü kullanarak en ekonomik şekilde sonuca ulaşabilmektedirler. Bu gelişmeler ışığında kaliteli yazılımların önemi giderek artmaktadır. Bu çalışmada konaklama işletmelerinde kullanılan yazılımların hizmet kalitesinin, en yaygın olarak kullanılan ISO/IEC TS 25011:2017 yazılım kalite modeli kriterlerinin AHS yöntemi ile önceliklendirilmesi ve ihtiyaçlara cevap verebilecek en iyi yazılımın kriterlerinin kullanıcılar aç ...Daha fazlası

Erişime Açık

Analyzing gastronomy influencers' views about gastronomy tourism Gastronomi odakli sosyal medya kanaat önderlerinin gastronomi turizmi hakkında görüşlerinin incelenmesi

Ertamay, Selin

ABSTRACTAlthough gastronomy has always been a significant component of tourism products and tourist experience, with the changing tourist motivations and tourism trends gastronomy tourism has developed as a major type of alternative tourism all around the world since the 90s. Today, gastronomic values of the destinations attract many tourists and governments pay importance to gastronomy tourism as a tool in increasing for their tourism incomes. Social media is a digital platform that make individuals able to digitally interact with each other based on their interests. It has modified the way o ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms