ÖZETListeria monocytogenes önemli bakteriyel gıda patojenlerinden birisidir. Tütsülenmiş su ürünlerinin tuz içeriği, nem içeriği, pH ve su aktivitesi değerleri bu patojenin gelişimi için oldukça elverişlidir Ayrıca, tütsüleme aşamasından sonra ürünlerin dilimlenmesi veya paketlenmesi sırasında kontaminasyon meydana gelebilmektedir. Bu şekilde kontamine olan ürünlerin, ısıl işlem uygulanmadan tüketilmesi listeriozis açısından risk teşkil etmektedir. Bu patojenin kontrolü için gıda sanayisinin yeni yöntemlere ihtiyacı vardır. L. monocytogenes açısından riskli ürünlerde bakteriyofajların kullanım ...Daha fazlası
Bu çalışmada bitkisel ağırlıklı beslenebilen omnivor, yüksek stoklama ve zorlu su şartlarına dayanabilen, hızlı büyüyen ve yüksek et kalitesi sunan panga balığının (Pangasianodon hypophthalmus, Sauvage 1878) yumurtadan porsiyonluk boya kadar olan süreci iki farklı sıcaklık, ‰4 tuzlukta, kapalı devre su ürünleri sisteminde çalışılmıştır. 25ºC ve 29ºC sıcaklıkta yapılan embriyo, larva ve yavru çalışmalarında 29ºC gruplarının 25ºC gruplarına göre daha hızlı geliştiği ve aynı zaman aralığında daha fazla büyüdüğü tespit edilmiştir. Gruplar arasında yapılan istatistik çalışmalarında bütün evrelerde ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.