Aile sistemleri kuramına göre (Minuchin, 1985), ailedeki her birey ve ilişki, diğer bireyler ve ilişkilerle etkileşim içindedir. Aile; partnerlik, ebeveynlik, anneçocuk/ baba-çocuk ve kardeşlik gibi birbiriyle bağlantılı alt sistemlerden oluşmaktadır. Ergenlik dönemi, ebeveynlerin ve ergenlerin ilişkilerini yeniden yapılandırmalarını gerektiren kritik bir gelişim dönemidir (Laursen ve Collins, 2009). Aile sistemleri kuramı, ebeveyn-ergen ilişkisindeki dinamiklerin anlaşılması için aile içindeki diğer alt sistemlerin ilişkilerinin incelenmesini önermektedir. Mevcut çalışmanın amacı, evli bireyl ...Daha fazlası
Beslenme ve gastronomide gıdaların nitelikleri duyusal olarak değerlendirilir değerlendirilir. Duyusal değerlendirme, görme, koklama, tatma veya dokunma duyularının gıdaların kalite özelliklerine verdiği tepkileri ölçen bir analiz yöntemidir (Muñoz vd., 1992). Duyusal değerlendirmede tat ve aroma ilk sırada gelir. Gastronomi birçok bilim dalı ile ilişkili olup özellikle yemek olgusunu birçok alanla birleştirmekte ve yemek yemeyi farklı boyutlara taşımaktadır. Moleküler Gastronomi ise gıdaların üretim, hazırlama veya depolama sırasında tat, koku, lezzet ve aromasını, daha geniş anlamda ise kimy ...Daha fazlası
Hotonlar Moğolistan’da yaşayan Türk kökenli topluluklardandır. Günümüzde özellikle Moğolistan’ın Uvs eyaletinde, Tarialan, Naranbulag ve Ulaangom’da yaşayan Hotonlar 19. yüzyıla kadar kendilerine özgü bir Türk lehçesi konuşurken günümüzde Oyrat dilinin Dörbet lehçesini kullanmaktadır. Bu tezde Hoton Türkleri araştırılacak; Hoton’ların tarihi, dili ve kültürleri literatür taraması ve derlemelerle ortaya konmaya çalışılacaktır. Günümüzde konuşuru olmayan, ölü lehçeler arasında sayılabilecek Hoton Türkçesinin dil verilerinin incelenmesi ve bunların kayıt altına alınması, bu tezin temel amacıdır. ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.