Filtreler
Filtreler
Bulunan: 25 Adet 0.003 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Tarihi [1]
Yayın Dili [2]
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Neurovascular Co-Cultures in hydrogel building blocks Hidrojel bloklarda nörovasküler ko-kültür çalışmaları

Ersoy, Fulya

ABSTRACTCreating a tissue or an organ model is the most emerging field of the biomedical research for the last decades. Three-dimensional scaffolds that will mimic the extracellular matrix were designed and used in various applications to investigate the behavior of cells.In this study, both the synthesis of the polymer and the fabrication of three-dimensional hydrogel scaffolds were practiced. Gelatin methacrylate (GelMA) was synthesized prior to photopolymerization of the hydrogel. A novel scaffold fabrication device was designed and manufactured. This device allowed us fabricating computer ...Daha fazlası

Erişime Açık

Development of microstructural and mechanical properties of aluminum alloys by equal channel angular pressing (ECAP) process Eş kanal açılı presleme (EKAP) yöntemiyle aluminyum alaşımlarının mikroyapı ve mekanik özelliklerinin geliştirilmesi

Yeşil, Mehmet Mahsun

ABSTRACTSevere Plastic Deformation (SPD), applying extreme force to alterate and refine the structures of materials permanently, have a huge potential to improve the mechanical and structural properties of materials superiously. ECAP is a kind of SPD techniques to produce submicron or nano sized grains in the material structure by applying stress to the sample passing through two angular intersected channels have the same diameters. ECAP has recently been becoming one of the most favourable candidate method in the production of nanostructured materials.One of the main objectives of this study ...Daha fazlası

Erişime Açık

Enginar (Cynara scolymus) yaprağı ekstraktı ilave edilen sardalya (Sardina Pilchardus Walbaum, 1792) balığı kadınbudu köftelerinin raf ömrünün belirlenmesi

Tuğçe Tirali Çelik

ÖZETBu çalışmada, enginar yaprağı ekstraktının sardalya balığından yapılan kadınbudu köftelerinin mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. 0.5, 1, 1.5 ve 2 oranında enginar yaprağı ekstraktı sardalya balığından üretilen kadınbudu köftelere ilave edilmiştir. Örnek gruplarının karşılaştırılması amacıyla ekstrakt eklenmeyen bir kontrol grubu oluşturulmuştur. Örnekler 4 ºC’de 20 gün ve -18 ºC 5 ay süreyle depolanmıştır. 4 ºC depolanan köftelerde 0., 2., 4., 6., 8., 10., 12., 14., 16., 18. ve 20. günlerde, -18 ºC’de depolanan köftelerde 0., 1., 2., 3., 4. ve 5. ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ege bölgesindeki alabalık çiftliklerinden yersinia ruckeri izolasyonu ve e-test yöntemi ile duyarlılıklarının belirlenmesi

Renci, Merve

ÖZETYerainia ruckeri’ nin neden olduğu yersiniosis, ERM (Enterik Kızıl Ağız Hastalığı) ülkemizde yaygın olarak görülen, Salmonidae familyasında akut ve kronik olarak seyir gösteren bir enfeksiyondur. Özellikle gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss) duyarlılık gösterdiği bu hastalık yavru alabalıklarda yüksek oranda mortaliteye sebep olmaktadır. Enfeksiyonun tedavisinde, antibiyotiklerin bilinçsiz ve fazla miktarda kullanılması sonucu antibakteriyel direnç gelişir. Bunun sonucunda hastalığın tedavisi ve kontrolü zorlaşır. Hastalıkla mücadelenin gerçekleşmesi için doğru antibiyotiğin, gere ...Daha fazlası

Erişime Açık

Isparta ili Yenişarbademli ilçesinin ekoturizm potansiyelinin swot analizi aracılığıyla belirlenmesi The potential of ecotourism in Isparta Yenişarbademli determination related to partnership by swot analysis

Tatkan, Ayşe

ÖZETDünyada yaşanan değişimlerle birlikte turizmin çevre üzerinde olumsuz etkiler yaratması, farklı turizm arayışlarına sebep olmuş doğal kaynakların öncelikli kullanıldığı, sürdürülebilirlik yaklaşımları gündeme gelmiştir. Ekoturizm çevrenin korunması ve yerel halkın refahını önceleyen, doğal alanlara yapılan çevreye duyarlı seyahatler olarak ele alınmaktadır.Yenişarbademli, Beyşehir Gölü’nün batısında Toros dağlarının kuzey uzantısı olan Anamas Dağları ile bütünleşmiş Isparta ilinin, doğal ve kültürel zenginliklere sahip şirin bir ilçesidir. Bu araştırmanın amacı, Yenişarbademli’nin ekoturiz ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çalışanlarda iş kazası riskine yönelik çalışma ortamı ve demografik değişkenlerin belirleyici etkisinin incelenmesi

Şahin, Cenk

ÖZETBu araştırma, iş kazasına yönelik risk faktörlerinin incelenmesi, çalışma ortamı ve demografik özelliklerin risk faktörü oluşturup oluşturmadığını tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.Bu amaç doğrultusunda hazırlanan anket formu, bir elektrik dağıtım firmasında çalışan 440 çalışana uygulanmıştır.Anketlerden elde edilen bulgular, bilgisayar ortamında SPSS 22.0 istatistik bilgisayar programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Bulguların analizinde frekans ve yüzde tanımlayıcı istatistiki bulguların yanında ki-kare ve lojistik regresyon analizine başvurulmuştur.Araştırma sonucunda iş kazas ...Daha fazlası

Erişime Açık

Bilgisayar kullanıcılarının ergonomik çalışma koşullarının incelenmesi Investigation of ergonomic study conditions of computer users

Bayrakcıoğlu, Engin

ÖZETBu çalışma bilgisayar kullanıcılarının içinde bulunduğu çalışma ortamında ergonomik Ģartlara uygun olarak çalışıp çalışmadığını görmek ve çalışma ortamındaki olumsuzlukları da değerlendirerek kullanıcıları zorlayan nedenleri ortaya çıkarmayı ve bu konuyla ilgili bir araĢtırma yapmayı hedef almaktadır.Çalışmanın birinci bölümünde, ergonomiyle ilgili genel bilgilerle birlikte, çalışma ortamında kullanılan araçlardan, bilgisayar donanımlarının ergonomik yapısından ve nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedilmiştir. İkinci bölümde Amasya İli Merzifon İlçesindeki bilgisayar kullanan lise öğrenc ...Daha fazlası

Erişime Açık

Güney Ege bölgesindeki alabalık işletmelerinden izole edilen Lactococcus Garvieae suşlarının E Test kullanılarak antibiyotik duyarlılıklarının araştırılması Researching antibiotic susceptibility of Lactococcus Garvieae isolated from rainbow trout farms in south Aegean Region with E Test

Çam, Dilara

ÖZETLactococcus garvieae, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) çiftliklerinde büyük ekonomik kayıplara neden olan, şiddetli hemorojik lezyonlar ve iştahsızlık gibi semptomlara neden olarak yüksek mortaliteye sebebiyet veren, zoonoz karakterli bir bakteridir. Özellikle alabalık yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Güney Ege Bölgesi’nde de birçok işletmede suların ısındığı yaz aylarında görülmektedir. Hastalığın tedavisinde antibiyotiklerin yoğun olarak kullanılması, antibakteriyel direncin şekillenmesine sebep olarak yapılacak olan tedavilerde başarı oranını düşürmekte v ...Daha fazlası

Erişime Açık

Akşehir’in ekoturizm potansiyelini ve SWOT analizini belirlemeye yönelik bir araştırma

Türkütanıt, Meltem

ÖZETEkoturizm etkinlikleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artmaktadır. Bu etkinlikler ile kaynak yaratılmakta, ekosistem korunmakta, yerel ve ulusal düzeyde sosyal ve ekonomik gelişme sağlanmaktadır. Ekoturizm içerisinde doğayı tahrip etmeden yapılan, eğlenmeye, dinlenmeye ve öğrenmeye yönelik birçok faaliyet bulunmaktadır. Bunların düzenlenmesinde, sahip olunan tarihi ve kültürel varlıklar ile eşsiz doğal güzellikler önemli rol oynamaktadır. Ülkemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin olduğu önemli yerlerden biri de Konya’nın Akşehir ilçesidir. Bu araştırmanın amacı, Akşe ...Daha fazlası

Erişime Açık

Levrek (Dicentrarchus Labrax L., 1758) ve gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) filetolarından balık salamı üretimi ve antioksidan ilavesi ile raf ömrünün incelenmesi

Nazlı Demircioğlu

ÖZETBu çalışmada, levrek ve gökkuşağı alabalık filetolarından alternatif bir ürün olarak deneysel balık salamı üretilmiştir. Balık eti kıyma haline getirilmiş ve içerikler uygun oranlarda eklenmiş, akabinde salam hamuru sentetik salam kılıfına doldurulmuştur. Salamlar buzdolabı koşullarında (4 ± 2 ºC) 5 ay boyunca depolanıp analiz edilmiştir.Salamların raf ömrünü belirlemek için kimyasal ve mikrobiyolojik analizler gerçekleştirilmiştir. Kimyasal kompozisyonun belirlenmesi için protein, yağ, nem, kül ve karbonhidrat analizleri yapılmıştır. Depolama periyodunda, kimyasal kalitenin belirlenmesi i ...Daha fazlası

Erişime Açık

8.8 kalite sınıfındaki bağlantı elemanlarının mikro alaşımlı çelikler kullanılarak ışıl işlemsiz üretilmesi

Yavuzbarut, Tayfur

ÖZETSoğuk şekillendirme, endüstride yaygın olarak kullanılan bir üretim şeklidir. Bu üretim şekli, iş parçasının yatay halde bulunan hareketli ve sabit kalıplar arasında dövülerek şekillendirilmesini sağlamaktadır.Otomotiv sektöründe kullanılan bağlantı elemanlarının kullanıldıkları kritik yerler itibariyle yüksek dayanıma sahip olmaları istenmektedir. Bu nedenle bağlantı elemanlarının tasarımında kritik öneme sahip faktörlerden en önemlisi, bağlantı elemanının yüksek mukavemet değerlerine sahip kalite standartıdırSUMMARYCold forming process is a type of production that commonly used in indust ...Daha fazlası

Erişime Açık

Incubator monitoring system for newborn infants using Raspberry PI Raspberry pi kullanılarak bebek kuvözü izleme sistemi geliştirilmesi

Selek, Mehmet Hakan

ABSTRACTPreterm newborns are unlikely to live without any additional support. Babies born in this way need special care and a place that would imitate their mother’s womb as much as possible. The environmental conditions like the temperature, humidity, noise, light intensity, etc. need to be carefully managed. In addition to managing the environment, it is necessary to record vital data such as baby's temperature and pulse and record any changes so that they can be examined later. Since the systems that carry out these mentioned controls are very expensive, there are still hospitals that do no ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms