Filtreler
Filtreler
Bulunan: 18 Adet 0.002 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Tarihi [1]
Kayıt Giriş Tarihi [3]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Çalışanlarda iş kazası riskine yönelik çalışma ortamı ve demografik değişkenlerin belirleyici etkisinin incelenmesi

Şahin, Cenk

ÖZETBu araştırma, iş kazasına yönelik risk faktörlerinin incelenmesi, çalışma ortamı ve demografik özelliklerin risk faktörü oluşturup oluşturmadığını tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.Bu amaç doğrultusunda hazırlanan anket formu, bir elektrik dağıtım firmasında çalışan 440 çalışana uygulanmıştır.Anketlerden elde edilen bulgular, bilgisayar ortamında SPSS 22.0 istatistik bilgisayar programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Bulguların analizinde frekans ve yüzde tanımlayıcı istatistiki bulguların yanında ki-kare ve lojistik regresyon analizine başvurulmuştur.Araştırma sonucunda iş kazas ...Daha fazlası

Erişime Açık

İş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanların görüş ve düşünceleri Opinions and thoughts of employees on occupational helath and safety

Şenel, Ziya

ÖZETİĢ sağlığı ve güvenliği konusunda en riskli gruplardan bir tanesi sağlık çalışanlarıdır. Bu konu aynı zamanda sağlık hizmetlerinde kalite kavramı ile de yakından iliĢkilidir. İşyerindeki uygulamalar ve alınacak tedbirler, çalışanların memnuniyeti ve sağlık sisteminde kalitenin sürdürülebilirliği açısından önemlidir. Ülkemizde, üçüncü basamak eğitim araştırma hastanelerinde çalışanların bu konudaki görüş ve düşüncelerini araştıran yayınlar nadirdir. Çalışanlarda farkındalık oluşturarak kendi sağlıklarını nasıl koruyabileceklerini görmelerini sağlamak, bu çalışma için önemlidir.Çalışma, 2017 ...Daha fazlası

Erişime Açık

Enginar (Cynara scolymus) yaprağı ekstraktı ilave edilen sardalya (Sardina Pilchardus Walbaum, 1792) balığı kadınbudu köftelerinin raf ömrünün belirlenmesi

Tuğçe Tirali Çelik

ÖZETBu çalışmada, enginar yaprağı ekstraktının sardalya balığından yapılan kadınbudu köftelerinin mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. 0.5, 1, 1.5 ve 2 oranında enginar yaprağı ekstraktı sardalya balığından üretilen kadınbudu köftelere ilave edilmiştir. Örnek gruplarının karşılaştırılması amacıyla ekstrakt eklenmeyen bir kontrol grubu oluşturulmuştur. Örnekler 4 ºC’de 20 gün ve -18 ºC 5 ay süreyle depolanmıştır. 4 ºC depolanan köftelerde 0., 2., 4., 6., 8., 10., 12., 14., 16., 18. ve 20. günlerde, -18 ºC’de depolanan köftelerde 0., 1., 2., 3., 4. ve 5. ...Daha fazlası

Erişime Açık

İşletmelerde kişiler arası iletişim, iş verimliliği ve iş doyumu değerlendirme ölçeği geliştirilmesi

Kına, Barış

ÖZETÇalışma yaşamı kalitesi, bir çalışanın işyeri ile ilgili farklı konulardaki algılamasını ortaya koymaktadır. İşyeri ile ilgili bu algılamaların, çalışanın işinden memnun olma, çalıştığı işletmede uzun yıllar çalışma arzusu ve iş verimliliği üzerinde etkileri olacaktır. Bu araştırmanın amacı, işletmelerde çalışan bireylerin kişilerarasındaki iletişimlerini, iş verimliliği ve iş doyumunu ortaya koyacak değerlendirme ölçeği geliştirilerek, geçerlik ve güvenirlik çalışması yapmaktır. “İşletmelerde Kişiler Arası İletişim, İş Verimliliği ve İş Doyumu Değerlendirme Ölçeği” hazırlanmıştır. Otuz be ...Daha fazlası

Erişime Açık

İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının verimlilik üzerine etkisi Effect of the applications of occupational health and safety on productivity

Kovancı, Ümit

ÖZETSon dönemde maddi manevi kayıplara ve acılara sebep olan iş kazaları ve meslek hastalıklarına bağlı olarak daha fazla önemli hale gelen iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları her geçen gün yeni teknolojik gelişmelerin iş sağlığı ve güvenliği alanına uygulanması ile farklı bir boyut kazanmaya başlamıştır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak çalışanları işyerlerinde iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı koruyacak sistemler sürekli geliştirilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği alanında ilk hedef çalışanın iş ve işyeri kaynaklı kaza ve hastalıklardan korumaktır. Bu asıl hedefin yanında iş ...Daha fazlası

Erişime Açık

Bilgisayar kullanıcılarının ergonomik çalışma koşullarının incelenmesi Investigation of ergonomic study conditions of computer users

Bayrakcıoğlu, Engin

ÖZETBu çalışma bilgisayar kullanıcılarının içinde bulunduğu çalışma ortamında ergonomik Ģartlara uygun olarak çalışıp çalışmadığını görmek ve çalışma ortamındaki olumsuzlukları da değerlendirerek kullanıcıları zorlayan nedenleri ortaya çıkarmayı ve bu konuyla ilgili bir araĢtırma yapmayı hedef almaktadır.Çalışmanın birinci bölümünde, ergonomiyle ilgili genel bilgilerle birlikte, çalışma ortamında kullanılan araçlardan, bilgisayar donanımlarının ergonomik yapısından ve nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedilmiştir. İkinci bölümde Amasya İli Merzifon İlçesindeki bilgisayar kullanan lise öğrenc ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms