Filtreler
Filtreler
Bulunan: 19 Adet 0.003 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Tarihi [1]
Kayıt Giriş Tarihi [1]
Yayın Dili [1]
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Hemiselüloz kökenli sürdürülebilir biyokompozit filmlerin üretimi

Irmak, Sezen

ÖZET Dünyada fosil kaynakların kullanılması sonucu ortaya çıkan çevresel sorunlar ile birlikte sürdürülebilir olmayan kaynakların tükenmeye başlaması yenilenebilir kaynaklardan elde edilen çevreye duyarlı alternatif kompozit malzemelerin geliştirilmesi en önemli araştırma konularından biri haline gelmiştir. Bunun yansıra dünya nüfusunun artışına bağlı olarak yenilenebilir kaynaklardan biyobozunabilen gıda ambalaj materyaline talep hızlı bir artış göstermektedir. Lignoselülozik biyokütle sürdürülebilir olması ve düşük maliyetli olması nedeniyle, fosil kaynakların yerine geçebilecek en umut vade ...Daha fazlası

Erişime Açık

Hedef maliyetleme yönteminin yeni ürün geliştirmede kullanılması: plastik boru üretim işletmesinde bir uygulama

Durgun, İlkcan

ÖZETGeleneksel maliyet yöntemlerinin yetersiz kalması çağdaş maliyetleme yöntemlerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Günümüzdeki rekabetçi ortamda maliyetler, satış piyasasının ortaya koyduğu maliyetlere ulaşabilmek için kullanılmaya başlanmıştır.Çağdaş maliyet yöntemlerinden hedef maliyet yaklaşımını, fiyatı belirleyen rekabetçi piyasa koşullarında arzu edilen kar marjlarına ulaşmada kullanılan bir rekabet aracı olarak ifade etmek mümkündür.İç piyasada inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler, enerji projelerine bağlı uzun boru hatları, doğalgaz dağıtım şebekeleri, petrol ve su ihtiyacına yönelik ...Daha fazlası

Erişime Açık

Balık ununun bezelye proteini ve buğday gluteni ile ikamesinin levrek (dicentrarchus labrax linnaeus, 1758) balıklarının büyüme performansı ve yem değerlendirmesi üzerine etkileri

Tunca, Tuğçe

ÖZETBalık yetiştiriciliğinde kullanılan en önemli protein kaynağı balık unudur. Ancak son yıllarda balık unu temini zorlaşmakta ve fiyatı her geçen gün artmaktadır. Balık unu yerine alternatif bitkisel kaynakların araştırılması büyük ölçüde önem taşımaktadır.Bu çalışmada, balık yemlerinde hayvansal protein kaynağı olarak kullanılan balık ununun bezelye proteini ve buğday gluteni ile farklı oranlarda ikame edilerek levrek (Dicentrarchus labrax Linnaues, 1758) balıklarında büyüme ve yem değerlendirme performansına olan etkileri incelenmiştir. Kontrol yemi (KON) balık unu içerikli olup, bezelye p ...Daha fazlası

Erişime Açık

Rehabilitation system design to strength muscle activity on lower arm extremity using real time EMG data Gerçek zamanlı EMG verilerini kullanarak alt kol kas aktivitesini güçlendiren rehabilitasyon sistem tasarımı

Bayraktar, Mutlu

ABSTRACTMedical rehabilitation methods aim to restore limb functions lost as result of illness,accident or injury. Nowadays, rehabilitation processes have been supported byelectromyography (EMG) data in harmony with the developing technology. EMG isa method of measuring electrical signals taken from nerve and muscles by usingsurface, intramuscular and/or needle electrodes. In this thesis, the lower arm musclerehabilitation system was designed to strengthen the lower arm muscle activity viaobtaining real time EMG data from its muscle surface. It is aimed to increased handfunctions by repeating ...Daha fazlası

Erişime Açık

Hibrit organik-inorganik dolgulu polimer matrisli kompozitlerin hazırlanması ve karakterizasyonu Preparation and characterization of hybrid organicinorganic filled polymer matrix composites

Yılmaz, Muhammed

ÖZETGünümüzde bitkisel lif dolgulu polimer kompozitler, bitkisel liflerin yenilenebilirkaynak olmaları, düşük yoğunluğa, düşük fiyata ve toksik olmayan özelliklere sahip olmaları gibi birçok özellikleri nedeniyle otomotiv, inşaat gibi birçok sektörde kullanılmaktadır. Otomotiv ve inşaat sektöründe kullanılan biyokompozitlerde bitkilerden ve ağaçlardan elde edilebilecek dolgu veya takviye malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte, bitkisel lif dolgulu polimer kompozitlerin kullanımı, yetersiz termal özelliklerinden dolayı sınırlıdır. Bu durumun üstesinden gelmek için, bitkisel lif d ...Daha fazlası

Erişime Açık

Türkiye'nin Ege Denizi kıyılarında dağılım gösteren trakonya balığı trachinus radiatus cuvier, 1829'nın bazı biyo-ekolojik özellikleri

Akşar, Ozan Akan

ÖZETBu çalışmada, Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarında dağılım gösteren Trakonya balığı Trachinus radiatus Cuvier, 1829'nın bazı biyo-ekolojik özellikleri tespit edilmiştir. Temmuz 2018 - Haziran 2019 tarihleri arasında, İzmir Su Ürünleri Halinden mevsimsel olarak toplamda 266 adet birey temin edilmiştir. Elde edilen bireylerin büyüme, üreme ve beslenme özellikleri belirlenmiştir. Bireylere ait minimum, maksimum ve ortalama total boyları sırası ile 18,90 cm, 50,50 cm ve 34,40 ± 4,46 cm’dir. Bireylerin minimum, maksimum ve ortalama ağırlıkları ise sırasıyla 63,62 g, 1373,30 g ve 446,44 ± 191, ...Daha fazlası

Erişime Açık

Farklı yem tipleri ve yemleme sıklıklarının kiraz karideslerde (neocaridina davidi) büyüme performansı, kabuk değiştirme frekansı, üreme verimi ve karapas renklenmesi üzerine etkileri

Elmas, Sercan

ÖZETGünümüzde evcil hayvan dükkanlarının yanı sıra, e-ticaret sitelerinden de kolaylıkla akvaryum canlılarının satışı mümkün hale gelmiştir. Dolayısıyla erişebilirliğin artması sonucu, akvaristlerin de canlı çeşitliliği genişlemiştir. Akvaryum sektöründe yükselen taleple birlikte, balık dışındaki diğer canlılara olan ilgi artmıştır. Özellikle nano akvaryum sistemlerinin ortaya çıkması sonucu olarak tatlı su karideslerinin ithalat ve üretim faaliyetlerinde de yükselmeler olmuştur. Ancak bir canlının akvaryum ortamında yaşatılabilmesinin en temel gereksinimi düzenli bir besleme rejimidir. Akvary ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms