ÖZETBu çalışma, 2019-2021 yılları içinde farklı dönemlerde İzmir ili Gülbahçe Körfezi’nden örneklenen midyelerin et kısımlarının kurutulup öğütülmesi ile elde edilen numunelerin ileri analiz yöntemleri ile analiz edilerek sonuçlarının ortaya konulması ve mevsimsel farklılık olup olmadığının araştırılması amacıyla yapılmıştır.ABSTRACTThis study was carried out in order to reveal the results of the samples obtained by drying and grinding the meat parts of the mussels sampled from the Gülbahçe Bay of İzmir in different periods in 2019-2021 by using advanced analysis methods and to investigate whether there is a seasonal difference.
Eser Adı (dc.title) | Farklı analiz yöntemleri ile kara midye (mytilus galloprovincialis)’nin karakterizasyonunun mevsimsel değişikliğinin izlenmesi Monitoring the seasonal characterization change of black mussel (mytilus galloprovincialis) with different analysis methods |
Eser Sahibi (dc.contributor.author) | Güler, Ömer |
Tez Danışmanı (dc.contributor.advisor) | Ramazan Serezli |
Yayıncı (dc.publisher) | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Tür (dc.type) | Yüksek Lisans |
Açıklama (dc.description) | xiv, 50 sayfa |
Açıklama (dc.description) | 29 cm. 1 CD |
Özet (dc.description.abstract) | ÖZETBu çalışma, 2019-2021 yılları içinde farklı dönemlerde İzmir ili Gülbahçe Körfezi’nden örneklenen midyelerin et kısımlarının kurutulup öğütülmesi ile elde edilen numunelerin ileri analiz yöntemleri ile analiz edilerek sonuçlarının ortaya konulması ve mevsimsel farklılık olup olmadığının araştırılması amacıyla yapılmıştır.ABSTRACTThis study was carried out in order to reveal the results of the samples obtained by drying and grinding the meat parts of the mussels sampled from the Gülbahçe Bay of İzmir in different periods in 2019-2021 by using advanced analysis methods and to investigate whether there is a seasonal difference. |
Kayıt Giriş Tarihi (dc.date.accessioned) | 04.11.2022 |
Açık Erişim Tarihi (dc.date.available) | 2022-11-04 |
Yayın Tarihi (dc.date.issued) | 2022 |
Yayın Dili (dc.language.iso) | tr |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Su ürünleri yetiştiriciliği |
Konu Başlıkları (dc.subject) | Kara midye |
Tek Biçim Adres (dc.identifier.uri) | https://hdl.handle.net/11469/3189 |