Otel işletmelerinde hizmet süreçlerinde takım çalışmaları ve inovasyon ilişkisi : İzmir ilinde bir araştırma

ÖZETDünyada ve ülkemizde sosyoekonomik anlamda önemli bir yer teşkil edenotel işletmeleri hızla gelişen teknolojinin de etkisiyle küreselleşme olgusunu dahaçok hissetmektedir. Küreselleşmenin getirdiği yoğun rekabet ortamında oteller işyapış yöntemlerini, ürünlerini, yönetim anlayışlarını, entelektüel sermayelerinigeliştirmek, farklılaştırmak ve yenilemek zorunda kalmaktadır. Bu bağlamdaişletmeler insan kaynaklarından en etkili bir biçimde yararlanmak için takımçalışmalarına

rekabet avantajı elde etmek ve yenileşmek için de inovasyonçalışmalarına başvurmaktadırlar.İnovasyon hizmet sektörü içinde takım çalışmaları kapsamında sinerjik birçerçevede pozitif düzeyde etkileşimi gösterecek nitelikleri kapsamaktadır. Bubağlamda otel işletmelerinde hizmet süreçleri kapsamında takım çalışmaları veinovasyon ilişkisini ölçemeye yönelik bu çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışmakapsamında İzmir ilinde yer alan büyük ölçekli 4 ve 5 yıldıza sahip 17 otelişletmesinde 206 beyaz yakalı çalışana anket uygulanmıştır. Faktör analizi ileölçüm aracında yer alan 45 önerme 12 faktör olarak toplanmıştır. İstatistikselanalizler bu çerçevede gerçekleştirilmiştir.ABSTRACTThe hotel managements taking an important place in a socioeconomic way in theworld and in our country feel the fact of globalisation much more with the effect of fastgrowing technology. In the atmosphere of intense competition caused by globalisation, the hotels are obliged to develop, differentiate and renew their methods of business, theirmanagement mentality and their intelectual capitals. In this context, the managements turn to team works in order to benefit from the human resources in a most effective way and turn to innovation works in order to have an advantage of competition and become new.Innovation contains the qualities that will show a positive interaction in a synergicframe within the scope of team works in the service sector. This study has been carried out in order to evaluate the relation between the team work and innovation in the scope of service procedures in the hotel managements. Within the scope of this study, aquestionnaire has been conducted on 206 white collar employees in 17 large scaled 4 or 5- star hotel managements in İzmir. With the factor analysis, 45 questions in the measurement tool are compiled under 12 factors.

Erişime Açık
Görüntülenme
18
24.10.2022 tarihinden bu yana
İndirme
1
24.10.2022 tarihinden bu yana
Son Erişim Tarihi
22 Eylül 2024 17:30
Google Kontrol
Tıklayınız
Tam Metin
Tam Metin İndirmek için tıklayın Ön izleme
Detaylı Görünüm
Eser Adı
(dc.title)
Otel işletmelerinde hizmet süreçlerinde takım çalışmaları ve inovasyon ilişkisi : İzmir ilinde bir araştırma
Eser Sahibi
(dc.contributor.author)
İlayda Acar
Tez Danışmanı
(dc.contributor.advisor)
Nezih Metin ÖZMUTAF
Yayıncı
(dc.publisher)
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Tür
(dc.type)
Yüksek Lisans
Açıklama
(dc.description)
xiii, 130 sayfa
Açıklama
(dc.description)
tablo, şekil : 29 cm. 1 CD
Özet
(dc.description.abstract)
ÖZETDünyada ve ülkemizde sosyoekonomik anlamda önemli bir yer teşkil edenotel işletmeleri hızla gelişen teknolojinin de etkisiyle küreselleşme olgusunu dahaçok hissetmektedir. Küreselleşmenin getirdiği yoğun rekabet ortamında oteller işyapış yöntemlerini, ürünlerini, yönetim anlayışlarını, entelektüel sermayelerinigeliştirmek, farklılaştırmak ve yenilemek zorunda kalmaktadır. Bu bağlamdaişletmeler insan kaynaklarından en etkili bir biçimde yararlanmak için takımçalışmalarına
Özet
(dc.description.abstract)
rekabet avantajı elde etmek ve yenileşmek için de inovasyonçalışmalarına başvurmaktadırlar.İnovasyon hizmet sektörü içinde takım çalışmaları kapsamında sinerjik birçerçevede pozitif düzeyde etkileşimi gösterecek nitelikleri kapsamaktadır. Bubağlamda otel işletmelerinde hizmet süreçleri kapsamında takım çalışmaları veinovasyon ilişkisini ölçemeye yönelik bu çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışmakapsamında İzmir ilinde yer alan büyük ölçekli 4 ve 5 yıldıza sahip 17 otelişletmesinde 206 beyaz yakalı çalışana anket uygulanmıştır. Faktör analizi ileölçüm aracında yer alan 45 önerme 12 faktör olarak toplanmıştır. İstatistikselanalizler bu çerçevede gerçekleştirilmiştir.ABSTRACTThe hotel managements taking an important place in a socioeconomic way in theworld and in our country feel the fact of globalisation much more with the effect of fastgrowing technology. In the atmosphere of intense competition caused by globalisation, the hotels are obliged to develop, differentiate and renew their methods of business, theirmanagement mentality and their intelectual capitals. In this context, the managements turn to team works in order to benefit from the human resources in a most effective way and turn to innovation works in order to have an advantage of competition and become new.Innovation contains the qualities that will show a positive interaction in a synergicframe within the scope of team works in the service sector. This study has been carried out in order to evaluate the relation between the team work and innovation in the scope of service procedures in the hotel managements. Within the scope of this study, aquestionnaire has been conducted on 206 white collar employees in 17 large scaled 4 or 5- star hotel managements in İzmir. With the factor analysis, 45 questions in the measurement tool are compiled under 12 factors.
Kayıt Giriş Tarihi
(dc.date.accessioned)
2022-11-04
Açık Erişim Tarihi
(dc.date.available)
2022-11-04
Yayın Tarihi
(dc.date.issued)
2019
Yayın Dili
(dc.language.iso)
tr
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Sosyal Bilimler - İşletme
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Otel işletmeciliği - Hizmet Sektörü
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Takım çalışması - Grup Psikolojisi
Tek Biçim Adres
(dc.identifier.uri)
https://hdl.handle.net/11469/3053
Analizler
Yayın Görüntülenme
Yayın Görüntülenme
Erişilen ülkeler
Erişilen şehirler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms