ÖZETGıda güvenliği ve hijyeni üretim, depolama, satışa hazırlama, sunum ve servisaçısından dünyada olduğu gibi ülkemizde de önem kazanmıştır. Bu çalışmanın amacı,HACCP güvenlik sistemi çerçevesinde otel mutfak departmanı çalışanlarının gıdaürünlerinin güvenliği ve hijyeni konusundaki bilgi düzeyini belirlemektir.Çalışmanın amacı doğrultusunda birinci bölüm, otel işletmeleri personeli, mutfakdepartmanı, fiziksel koşullar sistemi hakkındaki bilgileri içermektedir. Çalışmanın ikinci bölümü HACCP, hijyen, sanitasyon ve işgüvenliği kavramları üzerine odaklanmaktadır ve gıda güvenliğini tehdit eden ...Daha fazlası
ÖZETBu araştırmanın temel amacı Antalya/Kaş ilçesindeki donanımlı dalışturizminin yerel halkın yaşam kalitesi üzerindeki etkilerini algılamasını incelemektir.Araştırma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde turizm kavramı,turizmin genel özellikleri, turizmin önemi ve alternatif turizm çeşitleri ve bukapsamda donanımlı dalış turizmi incelenmiştir. İkinci bölümde Yerel halk kavramı,yaşam kalitesi kavramı, yerel halk ve turizm ilişkisi ve yaşam kalitesi ve turizmilişkisi araştırılmış ve açıklanmıştır. Üçüncü bölümde ise Antalya/Kaş ilçesindedonanımlı dalış turizminin yaşam kalitesi üzerine etk ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.