MELİKE YILMAZER
TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI/
Varyantlar
E-Posta melike.sakin.yilmazer@ikcu.edu.tr
Website
Durum
Ünvan DOÇENT
YÖK Araştırmacı Numarası 30801
BM Sürdürülebilir Kalkınma 0
Axsis Yayın Dağılımı 0
Kayıt bulunamadı
İlişkili araştırmacı üzerine tıklayarak ilişkili yayınlara ulaşabilirsiniz.
Atıf Dağılımları
Akademetrik Grafikler
Araştırmacı Görüntülenme Dağılımı
Araştırmacı Profilini Görüntüleyen Ülkeler ve Şehirler
Araştırmacı Yayınları Konu Dağılımı & Araştırmacı Yayınları Tür Dağılımı
YÖK Akademik Bilgiler
1999 - 2005
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
1996 - 1998
EGE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
1991 - 1996
EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2024
DOÇENT
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
1970
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
1970
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
The Queen's University of Belfast
Kimya Mühendisliği/Gıda Mühendisliği Programı
1970
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
15.04.2009 - 15.04.2011 Pastörize sıvı yumurtanın püskürtmeli kurutucuda optimum kurutma koşullarının belirlenmesi mikroenkapsülasyonu ve mikroenkapsülasyon işleminin yumurta tozunun depolama stabilitesi üzerine etkisiYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Fon : 20000
-01-01-01- - -01-01-01- Fırında Kek Pişirme İşleminin Eşzamanlı Isı ve Kütle Transferi Olarak ModellenmesiBAP
15.06.2014 - 17.11.2016 Turizm Fakütesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak laboratuvarında geleneksel gıda maddelerimizden Tarhana üretiminin gerçekleştirilmesi üzerine bir çalışmaYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Fon : 24000
-01-01-01- - -01-01-01- Pastörize Sıvı Yumurtanın Dondurularak Kurutulması İşleminde Nem Transfer Davranışının BelirlenmesiBAP
-01-01-01- - -01-01-01- Farklı ürün grupları için fırında pişirme kalite metriğinin oluşturulması farklı pişirme yöntemlerinin bu metriğe göre karşılaştırılması ve buharlı ve buhar destekli hibrid fırınların bu ürünlerin pişme kalitesi üzerine katkılarının değerlendirilmesiTÜBİTAK PROJESİ
Fon : 191915
-01-01-01- - -01-01-01- Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Yumurta Tozu Üretim Koşullarının Optimizasyonu ve MikroenkapsülasyonuBAP
-01-01-01- - -01-01-01- PASTÖRİZE SIVI YUMURTANIN PÜSKÜRTMELİ KURUTUCUDA OPTİMUM KURUTMA KOŞULLARININ BELİRLENMESİ MİKROENKAPSÜLASYONU VE MİKROENKAPSÜLASYON İŞLEMİNİN YUMURTA TOZUNUN DEPOLAMA STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİSİTÜBİTAK PROJESİ
Fon : 223700
-01-01-01- - -01-01-01- Püskürtmeli Kurutma İşlem Koşullarının Yoğurt Tozunun Fonksiyonelliği ve Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi ve Yoğurt Tozunun Depolama Stabilitesinin AraştırılmasıTÜBİTAK PROJESİ
Fon : 19450
SALT, FROM HISTORY TO CONSUMPTION: AN EVALUATION OF IZMIR KATIP CELEBI UNIVERSITY STUDENTS' KNOWLEDGE, ATTITUDES AND BEHAVIOURS ABOUT SALT CONSUMPTION MELİKE YILMAZER,TUĞÇE AKIŞ , Yayın Yeri:Disiplinler Arası Gıda Çalışmaları , 2022Ulusal Hakemli Alan endeksleri (Index Copernicus (ICI World of Journals)...) Özgün Makale https://dx.doi.org/10.5281/zenodo.6783670
Sensory Evaluation Of Turkish Coffee With Coconut Oil MELİKE YILMAZER,TOLGA AYDIN , Yayın Yeri:Atlas Journal , 2021Uluslararası Hakemli Alan endeksleri (OCLC WorldCat; Eurasian Scientific Journ...) Özgün Makale https://dx.doi.org/10.31568/atlas.745
ZİYARETÇİ MOTİVASYONU VE YEREL YEMEK MEHMET ALPER NİSARİ,MELİKE YILMAZER , Yayın Yeri:International Journal of Contemporary Tourism Research , 2018Uluslararası Hakemli Alan endeksleri (Index Copernicus) Derleme Makale https://dx.doi.org/10.30625/ijctr.435022
Kısmi Pişirilmiş Buğdayın Kullanım Olanakları ÖZLEM YATKIN,MELİKE YILMAZER , Yayın Yeri:Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi , 2018Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale
Kinetics of colour, chlorophyll, and ascorbic acid content in spinach baked in different types of oven HİLAL İŞLEROĞLU,MELİKE YILMAZER,TANSEL KEMERLİ KALBARAN,ALİ ÜREN,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:International Journal of Food Properties , 2017Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1080/10942912.2016.1240689
TURİZM ALANINDA VE YİYECEK İÇECEK BÖLÜMLERİNDE TÜKENMİŞLİK SENDROMU İLE İŞ DOYUMUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ ÖZLEM YATKIN,MELİKE YILMAZER , Yayın Yeri:International Journal of Contemporary Tourism Research , 2017Uluslararası Hakemli Alan endeksleri (Index Copernicus) Özgün Makale https://dx.doi.org/10.30625/ijctr.315763
CONVECTIVE DRYING BEHAVIOR OF TARHANA DOUGH MELİKE YILMAZER , Yayın Yeri:journal of food process engineering , 2015Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1111/jfpe.12296
Rheological behavior of reconstituted yoghurt powder Anoptimization study MELİKE YILMAZER,BANU KOÇ,PINAR BALKIR,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:powder technology , 2014Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Baking kinetics of muffins in convection and steam assisted hybrid ovens MELİKE YILMAZER,TANSEL KEMERLİ KALBARAN,HİLAL İŞLEROĞLU,ÖZGÜL ÖZDESTAN OCAK,ALİ ÜREN,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Journal of Food Engineering , 2013Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Freeze drying of yogurt with candied chestnut puree survival of lactic acid bacteria and determination of physical properties KADRİYE ERGÜN,GÜLTEN GÜNDÜZ,MELİKE YILMAZER,SAFİYE NUR DİRİM,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Italian Journal of Food Science , 2013Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
Effect of Steam Baking on Acrylamide Formation and Browning Kinetics of Cookies HİLAL İŞLEROĞLU,TANSEL KEMERLİ KALBARAN,MELİKE YILMAZER,ÖZGÜL ÖZDESTAN OCAK,ALİ ÜREN,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:J Food Sci , 2012Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Modeling of simultaneous heat and mass transfer during convective oven ring cake baking MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN,COŞKAN ILICALI , Yayın Yeri:Journal of Food Engineering , 2012Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Effects of Formulation on Stability of Spray Dried Egg MEHMET KOÇ,BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,NERİMAN BAĞDATLIOĞLU,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Drying Technology , 2012Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
Physical properties of yoghurt powder produced by spray drying BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,PINAR BALKIR,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:J Food Sci Technol , 2012Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/DOI 10.1007/s13197-012-0653-8
Yoghurt with candied chestnut freezedrying physical and rheological behaviour MELİKE YILMAZER,SAFİYE NUR DİRİM,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:J Food Sci Technol , 2012Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/DOI 10.1007/s13197-012-0890-x
Improving Functionality of Whole Egg Powder by the Addition of Gelatine Lactose and Pullulan MEHMET KOÇ,BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN,NERİMAN BAĞDATLIOĞLU , Yayın Yeri:Journal of Food Science , 2011Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Physicochemical Characterization of Whole Egg Powder Microencapsulated by Spray Drying MEHMET KOÇ,BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN,NERİMAN BAĞDATLIOĞLU , Yayın Yeri:Drying Technology , 2011Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1080/07373937.2010.538820
Functional and physicochemical properties of whole egg powder effect of spray drying conditions MEHMET KOÇ,BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN,NERİMAN BAĞDATLIOĞLU , Yayın Yeri:J Food Sci Technol , 2011Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
Storage stability of spray dried yoghurt powder Balkır Pınar, Sakin Melike, Koç Banu, Kaymak Ertekin Figen , Yayın Yeri:Milchwissenschaft , 2011Uluslararası Hakemli Alan endeksleri (ICI World of Journals) Özgün Makale
Use of Gelatin Pullulan Lactose and Sucrose as Coating Material for Microencapsulation of Fish Oil by Freeze Drying MEHMET KOÇ,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Akademik Gıda , 2011Ulusal Hakemli Diğer endeksler (CAB Abstracts, FSTA, Index Copernicus) Özgün Makale
Spray Drying of Yogurt Optimization of Process Conditions for Improving Viability and Other Quality Attributes BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,PINAR BALKIR,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Drying Technology , 2010Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Moisture Sorption Isotherms and Storage Stability of Spray Dried Yogurt Powder BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,PINAR BALKIR,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Drying Technology , 2010Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı MEHMET KOÇ,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Bilimleri Dergisi , 2010Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale
Doğal ve Zorlamalı Konveksiyonlu Fırınlarda Pişirilen Kurabiyelerin Tekstürel ve Fiziksel Özellikleri HİLAL İŞLEROĞLU,TANSEL KEMERLİ KALBARAN,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Gıda Teknolojisi , 2010Ulusal Hakemsiz Özgün Makale
Convection and radiation combined surface heat transfer coefficient in baking ovens MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN,COŞKAN ILICALI , Yayın Yeri:Journal of Food Engineering , 2009Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
Buharlı ve Buhar Destekli Hibrid Fırınlarda Pişirme HİLAL İŞLEROĞLU,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Akademik Gıda , 2009Ulusal Hakemli Diğer endeksler (FSTA, Index Copernicus, CAB Abstracts) Özgün Makale
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,PINAR BALKIR,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:Gıda , 2009Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Özgün Makale
Modeling the moisture transfer during baking of white cake MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN,COŞKAN ILICALI , Yayın Yeri:Journal of Food Engineering , 2007Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2006.07.011
Simultaneous heat and mass transfer simulation applied to convective oven cup cake baking MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN,COŞKAN ILICALI , Yayın Yeri:Journal of Food Engineering , 2007Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2007.04.007
Hidrojen Enerjisi ve Gıdaların İşlenmesinde Kullanım Olanakları ŞEBNEM TAVMAN,MELİKE YILMAZER , Yayın Yeri:Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dergisi , 1997Ulusal Hakemsiz Özgün Makale
Prediction of Moisture Profiles During Pancake Baking in a Convection Oven by a Numerical Model Ilicali Coşkan, Lee K S, Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen (08.05.2007 -10.05.2007 ) , Yayın Yeri:The International Conference on Biotechnology Engineering, ICBioE’07 , 2007Uluslararası Tam metin bildiri
Steam assisted baking of cookies as compared to convectional baking Kemerli Tansel, İsleroglu Hilal, Sakin Yilmazer Melike, Guven Gonul, Ozdestan Ozgul, Kaymak Ertekin Figen, Uren Ali, Ozyurt Bekir (22.06.2011 -26.06.2011 ) , Yayın Yeri:The International Conference on Engineering and Food (ICEF11) , 2011Uluslararası Tam metin bildiri
A Numerical Model for Cup Cake Baking Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Ilıcalı Coşkan (07.03.2004 -11.03.2004 ) , Yayın Yeri:International Conference on Engineering and Food, ICEF9 , 2004Uluslararası Tam metin bildiri
THE IMPACT OF SUSTAINABLE GASTRONOMY AND NON-WASTE KITCHEN CONCEPTS ON OUR KITCHEN FROM PAST TO PRESENT: ORDU PROVINCE EXAMPLE SAYDEN CÖRÜT,MELİKE YILMAZER (07.10.2021 ) , Yayın Yeri:V. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİUluslararası Tam metin bildiri
EFFECTS OF COVID-19 PANDEMIC ON FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES: A SHORT EVALUATION MELİKE YILMAZER,DAMLA ARSLAN,UMUT KARADUMAN (07.08.2021 ) , Yayın Yeri:IV. INTERNATIONAL COVID-19 AND CURRENT ISSUES CONGRESSUluslararası Tam metin bildiri
APPLE in MYTHS, CULTURES and CUISINES: A STUDY on SENSORY EVALUATION of APPLE COOKIES MELİKE YILMAZER,PERİHAN KENDİRCİ,Tazegül Naz Dursunoğlu (19.09.2019 -21.09.2019 ) , Yayın Yeri:4. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ , 2019Uluslararası Tam metin bildiri
A Simplified Numerical Model for Predicting the temperature and moisture content histories during cup cake baking in a convective oven Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Ilicali Coşkan (05.08.2007 -09.08.2007 ) , Yayın Yeri:Proceedings of World Engineering Congress , 2007Uluslararası Tam metin bildiri
Surface Heat Transfer Coefficient during Baking by the Lumped capacitance and Time temperature matching methods Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen (27.06.2007 -29.06.2007 ) , Yayın Yeri:The 5th International Conference of Thermal Engineering and Thermogrammetry (THERMO) , 2007Uluslararası Tam metin bildiri
THE AWARENESS of the HISTORY of WINE in ANATOLIA and WINE TOURISM: ŞİRİNCE SAMPLE MELİKE YILMAZER,Ali Özdemir (19.09.2019 -21.09.2019 ) , Yayın Yeri:4. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ , 2019Uluslararası Tam metin bildiri
Balık yağının dondurarak kurutma yöntemi ile mikroenkapsülasyonu MEHMET KOÇ,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN (21.05.2008 -23.05.2008 ) , Yayın Yeri:Türkiye 10. Gıda Kongresi , 2008Ulusal Tam metin bildiri
Geleneksel Gıda Maddelerimizden Tarhana Üzerine Bir Çalışma MELİKE YILMAZER,ATİLLA AKBABA,CENGİZ DEMİR (20.04.2018 -21.04.2018 ) , Yayın Yeri:VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu , 2018Uluslararası Tam metin bildiri
Drying curves of white layer cake during baking in a convective oven Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Ilicali Coşkan (09.03.2007 -11.03.2007 ) , Yayın Yeri:The 5th International Congress on Food Technology , 2007Uluslararası Tam metin bildiri
Doğal ve Zorlamalı Konveksiyonlu Fırında Pişirme İşleminin Dilimlenmiş Dana Nuarının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri HİLAL İŞLEROĞLU,MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN , Yayın Yeri:6. Gıda Mühendisliği KongresiUlusal Özet bildiri
Kurutma koşullarının yoğurdun fonksiyonel ve bazı fiziksel özellikleri üzerine etkisi BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,PINAR BALKIR,FİGEN ERTEKİN (06.11.2009 -08.11.2009 ) , Yayın Yeri:6. Gıda Mühendisliği Kongresi , 2009Ulusal Özet bildiri
A Numerical Model for Cake Baking Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Ilıcalı Coşkan (13.07.2003 -17.07.2003 ) , Yayın Yeri:The First International Exergy, Energy and Environment Symposium , 2003Uluslararası Özet bildiri
The Effect of Spray Drying Processing Conditions on the Functional Properties of Egg Powder Koç Mehmet, Koç Banu, Susyal Gonca, Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Bağdatlıoğlu Neriman (19.05.2010 -22.05.2010 ) , Yayın Yeri:The 5th Central European Congress on Food , 2010Uluslararası Özet bildiri
Convective drying behaviour of tarhana flakes Sakin Yılmazer Melike (22.10.2013 -24.10.2013 ) , Yayın Yeri:The Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , 2013Uluslararası Özet bildiri
Yerel Yemek ve Turist Motivasyonunun Analizi MEHMET ALPER NİSARİ,MELİKE YILMAZER (24.04.2019 -28.04.2019 ) , Yayın Yeri:Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi , 2019Uluslararası Özet bildiri
Buhar Destekli Hibrid Fırında Et Pişirme HİLAL İŞLEROĞLU,TANSEL KEMERLİ KALBARAN,MELİKE YILMAZER,ÖZGÜL ÖZDESTAN OCAK,ALİ ÜREN,FİGEN ERTEKİN (10.10.2012 -12.10.2012 ) , Yayın Yeri:Türkiye 11. Gıda Kongresi , 2012Ulusal Özet bildiri
Rheological behaviour of recontituted yoghurt powder Sakin Melike, Balkır Pınar, Yılmaz Tuncay, Gurbuz Can, Koç Banu, Kaymak Ertekin Figen (24.09.2008 -27.09.2008 ) , Yayın Yeri:The 8th International Conference of Food Physics , 2008Uluslararası Özet bildiri
Thermal Diffusivity Measurements of Lentil Seeds Tavman Şebnem, Sakin Melike (30.05.2002 -01.06.2002 ) , Yayın Yeri:5 th International Conference on Food Physics, p: 38, Brno, Check Republic , 2002Uluslararası Özet bildiri
Yerel Halkın Özel Yemek Festivallerine Bakışının Değerlendirilmesi: Didim Vegan Festivali Örneği MELİKE YILMAZER,Berat Sancak (01.10.2020 -01.10.2020 ) , Yayın Yeri:6. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu , 2020Uluslararası Özet bildiri
Freze Drying Behaviour of Pasteurized Whole Egg Sakin Melike, Şamlı Merve, Kor A Gizem, Kaymak Ertekin Figen (01.07.2009 -03.07.2009 ) , Yayın Yeri:The 16th Conference of Thermal Engineering and Thermogrammetry , 2009Uluslararası Özet bildiri
Freeze drying behaviour of yoghurt containing candied chestnut puree Di Pinto Davide, Sakin Yılmazer Melike, Dirim Nur, Kaymak Ertekin Figen (15.04.2010 -17.04.2010 ) , Yayın Yeri:The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus , 2010Uluslararası Poster
Baking of potatoes at different oven types convectional and steam assisted hybrid Isleroglu Hilal, Kemerli Tansel, Sakin Yilmazer Melike, Uren Ali, Ozyurt Bekir, Kaymak Ertekin Figen (23.05.2012 -26.05.2012 ) , Yayın Yeri:The 6th Central European Congress on Food (CEFood 2012) , 2012Uluslararası Poster
Microencapsulation of Pasteurized Whole Egg by Spray Drying Koç Mehmet, Koç Banu, Sakin Yılmazer Melike, Susyal Gonca, Kaymak Ertekin Figen, Bağdatlıoğlu Neriman (03.10.2010 -06.10.2010 ) , Yayın Yeri:The 7th International Drying Symposium (IDS 2010) , 2010Uluslararası Poster
Textural and Physical Properties of Cookies Baked in Natural and Forced Convection Ovens İsleroğlu Hilal, Kemerli Tansel, Sakin Yılmazer Melike, Kaymak Ertekin Figen, Özyurt Bekir (03.11.2010 -06.11.2010 ) , Yayın Yeri:The 1st International Congress on Food Technology , 2010Uluslararası Poster
Moisture Diffusivity of Cake Batter Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Ilıcalı Coşkan (15.06.2005 -18.06.2005 ) , Yayın Yeri:The First International Food and Nutrition Congress, Tubitak , 2005Uluslararası Poster
Physical properties and acrylamide concentration of muffins baked in steam assisted hybrid and forced convectional ovens Isleroglu Hilal, Sakin Yilmazer Melike, Kemerli Tansel, Özdestan Özgül, Uren Ali, Kaymak Ertekin Figen, Ozyurt Bekir (24.06.2013 -26.06.2013 ) , Yayın Yeri:The Dream Project International Conference-From Model Foods to Food Models , 2013Uluslararası Poster
Moisture sorption isotherms and shelf life estimation of microencapsulated egg powder Güngör Özlühan, Koç Banu, Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Susyal Gonca, Bağdatlıoğlu Neriman (03.11.2010 -06.11.2010 ) , Yayın Yeri:The 1st International Congress on Food Technology , 2010Uluslararası Poster
The Changes In Fatty Acid Composıtıon of Spray Dried Whole Egg During Storage Susyal Gonca, Koç Mehmet, Koç Banu, Sakin Melike, Bagdatlıoglu Neriman, Kaymak Ertekin Figen (19.05.2010 -22.05.2010 ) , Yayın Yeri:The 5th Central European Congress on Food , 2010Uluslararası Poster
Starch gelatinization degree of cookie and muffin during natural convectional oven baking Sakin Yilmazer Melike, Isleroglu Hilal, Kemerli Tansel, Kaymak Ertekin Figen, Ozyurt Bekir (22.04.2012 -24.04.2012 ) , Yayın Yeri:The 1st North and East European Congress on Food , 2012Uluslararası Poster
Physicochemical properties of microencapsulated egg powders produced by spray drying Koç Banu, Koç Mehmet, Güngör Özlühan, Güney Uğur, Sakin Yılmazer Melike, Kaymak Ertekin Figen, Susyal Gonca, Bağdatlıoğlu Neriman (03.10.2010 -06.10.2010 ) , Yayın Yeri:The 17th International Drying Symposium (IDS 2010) , 2010Uluslararası Poster
Quality characteristics and drying behaviour of muffins baked in steam assisted and convectional ovens Sakin Yilmazer Melike, İsleroglu Hilal, Kemerli Tansel, Ozdestan Ozgul, Guven Guven, Kaymak Ertekin Figen, Uren Ali, Ozyurt Bekir (22.06.2011 -26.06.2011 ) , Yayın Yeri:The International Conference on Engineering and Food (ICEF11) , 2011Uluslararası Poster
Microencapsulation of fish oil with gelatin pullulan lactose and sucrose as coating materials by freeze drying technique Koç Mehmet, Met Aylin, Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen (24.09.2008 -27.09.2008 ) , Yayın Yeri:Proceedings of 8th International Conference of Food Physics , 2008Uluslararası Poster
Moisture sorption characteristics of spray dried yoghurt powder Koç Banu, Sakin Melike, Kaymak Ertekin Figen, Balkır Pınar (24.09.2008 -27.09.2008 ) , Yayın Yeri:Proceedings of the 8th International Conference of Food Physics , 2008Uluslararası Poster
Fırında Pişirme İşleminde Yüzey Isı Aktarım Katsayısının Belirlenmesi MELİKE YILMAZER,FİGEN ERTEKİN (24.05.2006 -26.05.2006 ) , Yayın Yeri:Türkiye 9. Gıda Kongresi , 2006Ulusal Poster
Effects of different cooking conditions on heterocylic amine contents of chicken meatballs Özgül Özdestan, Ali Üren, Hilal İşleroğlu, Tansel Kemerli, Melike SakinYilmazer, Figen Kaymak Ertekin, Bekir Özyurt (07.05.2013 -10.05.2013 ) , Yayın Yeri:Eurofoodchem XVII , 2013Uluslararası Poster
Drying Behaviour of Biscuit Baking in Convectional and Combined Microwave and Convectional Ovens Sakin Melike, McMinn WAM, Magee TRA (27.08.2002 -30.08.2002 ) , Yayın Yeri:13th International Drying Symposium (IDS’ 2002) , 2002Uluslararası Poster
Drying Kinetics and Quality of Cookies During Baking In Natural and Forced Convection Ovens Kemerli Tansel, Isleroglu Hilal, Sakin Yilmazer Melike, Guven Gonul, Ozdestan Ozgul, Kaymak Ertekin Figen, Uren Ali, Ozyurt Bekir (03.10.2010 -06.10.2010 ) , Yayın Yeri:The 17th International Drying Symposium (IDS 2010) , 2010Uluslararası Poster
Yoğurt tozunun depolaması sırasında bazı kalite özelliklerindeki değişimin belirlenmesi PINAR BALKIR,MELİKE YILMAZER,BANU KOÇ,FİGEN ERTEKİN (21.05.2009 -23.05.2009 ) , Yayın Yeri:Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu , 2009Ulusal Sözlü Bildiri
Yoğurt Tozu İşleme Teknolojisi Depolama ve Kullanım Alanları BANU KOÇ,MELİKE YILMAZER,PINAR BALKIR,FİGEN ERTEKİN (21.05.2008 -23.05.2008 ) , Yayın Yeri:Türkiye 10. Gıda Kongresi , 2008Ulusal Sözlü Bildiri
Yöresel Bir Lezzet Olan Keşkeğin Bilinirliğinin Araştırılması ÖZLEM YATKIN,MELİKE YILMAZER (17.04.2015 -17.04.2015 ) , Yayın Yeri:IV. DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU GASTRONOMİ TURİZMİ , 2015Ulusal Sözlü Bildiri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms