Filtreler
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Çandarlı Körfezi kıyısal ekosisteminde dağılım gösteren Syngnathus Abaster Risso, 1827 türünün üreme özelliklerinin belirlenmesi

Tatarhan, Gözde Ekin

ÇANDARLI KÖRFEZĠ KIYISAL EKOSĠSTEMĠNDE DAĞILIM GÖSTEREN Syngnathus abaster RISSO, 1827 TÜRÜNÜN ÜREME ÖZELLĠKLERĠNĠN BELĠRLENMESĠ ÖZET Nisan 2013-Mart 2014 tarihleri arasında Çandarlı Körfezi‟nde mevsimsel olarak gerçekleĢtirilen çalıĢmada; 4 istasyondan 15 dakikalık tül ığrıp çekimleri sonucu Syngnathus abaster türüne ait 185 birey incelenmiĢtir. Örneklerin total boy ve ağırlık ölçümleri ile cinsiyet tayinleri yapılmıĢtır. DiĢi bireylere ait ovaryumların olgunluk safhaları Holden and Raitt (1974)‟e göre belirlenmiĢtir. Tüm bireylerin 94 adedi (50.81%) diĢi, 79 adedi (42.70%) erkek, 12 a ...Daha fazlası

Erişime Açık

Madra Çayı (Balıkesir)’ında su çerçeve direktifi Yöntemleri kullanılarak epilitik diyatome kompozisyonunun araştırılması

Coşkunışık, Gülşah

MADRA ÇAYI (BALIKESİR)’INDA SU ÇERÇEVE DİREKTİFİ YÖNTEMLERİ KULLANILARAK EPİLİTİK DİYATOME KOMPOZİSYONUNUN ARAŞTIRILMASI ÖZET Bu çalışmanın amacı, Su Çerçeve Direktifi (SÇD) yöntemleri kullanılarak Madra Çayı’nın epilitik diyatome kompozisyonunun araştırılmasıdır. Bu amaçla 2015 ve 2016 yılları arasında, akarsudaki 7 istasyondan mevsimsel (Sonbahar, Kış, İlkbahar, Yaz) olarak epilitik diyatome ve su örnekleri alınmıştır. Madra Çayı’nda sırasıyla ortalama su sıcaklığı, pH, çözünmüş oksijen, oksijen doygunluğu, elektriksel iletkenlik, toplam çözünmüş madde, tuzluluk, amonyum azotu, nitrit az ...Daha fazlası

Erişime Açık

Balık yağı oksidasyonunda antioksidan etkili fungus ekstraktının kullanımı

Çalık, Hilal

Sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğini etkileyen en önemli faktörlerden birisi kullanılan yem ve yem hammaddeleridir. Yüksek miktarda çoklu doymamış yağ asiti (PUFA) içeren balık unu ve balık yağı, yemlerin temel bileşenlerindendir. Lipid oksidasyonu, balık ununun kalitesini ve balık yağının raf ömrünü etkileyen en kritik faktördür. Bu durum yem kalitesini etkileyerek balıklarda büyüme oranını yavaĢlatmaktadır. Bu sorunu önlemek için antioksidan katkı maddeleri olarak kimyasal antioksidan bileĢikler veya doğal özütler kullanılmaktadır. Yürütülen bu tez çalışması ile balık yağı oks ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms