Filtreler
REKTÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
REKTÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
REKTÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
REKTÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Besin Gruplarının Meme Kanseri Gelişme Riski Üzerine Etkileri Var Mıdır?

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Genetik, davranışsal ve çevresel faktörler meme kanseri etiyolojisinde yer almaktadır. Bu derlemede çevresel ve davranışsal bir faktör olan beslenme kapsamında süt ve süt ürünleri; et ve et ürünleri; sebze ve meyve; tahıl, yağ tüketimi ile meme kanseri riski arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Süt ve süt ürünlerinin bileşiminde bulunan kalsiyum ve D vitamini meme kanseri riskinde koruyucu role sahip olabilir. Ancak kırmızı ve işlenmiş etlerde genellikle pişirme sırasında oluşan bileşikler meme kanseri riskini artırabilir. Sebze ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms