Filtreler
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Mobil Glukoz Takip Programı

Melike Eymirli

Günümüz teknoloji çağında mobil telefon kullanımı hızla ilerlemektedir. Bu yüzden mobil programlama da her geçen gün yeni uygulamalar gün yüzüne çıkmakta ve kullanılmaktadır. Sağlık alanında da bilişim teknolojileri ile her geçen gün artan internet kullanımı mobil programlamaya da yansımaya başlamıştır. Sağlık sektöründe mobil telefonların kullanımı yaygınlaşmakta ve kullanım miktarı da artmaktadır. Bu bitirme tezi, Diyabet hastalarının mobil uygulama ile kan glukoz seviyelerini günlük olarak kaydetmesine ve sürekli olarak grafikler ile izlemelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Erişime Açık

Datalogger Tasarımı

Görkem Gül

Günümüzde endüstriyel alanlarda, evlerde, ofislerde, yemekhanelerde, soğuk hava depolarında kısacası sıcaklığın önemli olduğu sektör fark etmeksizin birçok alanda sıcaklık ölçümleri ve takipleri yapılmaktadır. Bu sensörlerden veri almak, bu verilerin kaydını tutmak ve yükselen teknoloji ile bu verileri sadece fiziksel olarak değil de dijital platformda gözlemleyebilmek, müdahale edebilmek ve bu değerlere göre proseslerde ve gerekli alanlarda iyileştirmek yapabilmek için çeşitli fikirler ve Ar-Ge çalışmaları hızla devam etmektedir. Arduino tabanlı Datalogger, sıcaklık değerini ölçüp web tabanlı ...Daha fazlası

Erişime Açık

Mobil Katalog Programı

ERTAN EYMİRLİ

Bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için, birçok kişiye teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle, bu projeyi gerçekleştirmem için bana ilham veren Pınar Bölge Şefi Bertan EYMİRLİ ve proje sürecindeki yol göstericiliği için destek sağlayan akademik danışmanımın Doç. Dr. Aytuğ ONAN’a büyük yardımlarını takdir ediyorum. Ayrıca, proje sürecinde kullanılan kaynaklara erişim sağlamamıza yardımcı olan kütüphane ve veri sağlayıcılarına da minnettarım.

Erişime Açık

Test Otomasyon Uygulaması

Ahmet Ali CAN

Bu çalışmada yazılım testi içerisinde gerçekleştirilen sürekli testler için otomasyon kütüphanesi geliştirilmiştir. Otomasyon dünyasında yer alan uygulamaların haricinde kendi içinde kod yazımı olmadan kullanımı ve geliştirmek isteyen kullanıcılar için de anlaşılır ve sade bir yapıda geliştirilmiş bir kütüphanedir. Selenium IDE’sinde yer alan fonksiyonlar analiz edilip, kullanıcının kod yazma gerekliliğini kaldırarak sade ve geliştirilebilir metotlarla otomasyonlar hazırlanabilecektir. Ayrıca açık kaynaklı olduğundan dolayı geliştiriciler tarafından metotlar düzenlenip farklı projelerde de kul ...Daha fazlası

Erişime Açık

LocTag (Konum etiketleme ve not alma uygulaması)

Meriç Gerçeker

Tez çalışması kapsamında tasarlanan ve geliştirilen mobil uygulama ile, haritadan anlık konum işaretlemesi yapılabilmektedir. Bu işaretlemelere eklenme imkanı olan yorum özelliği sayesinde, daha önce işaretlenmiş konumlar ayırt edilebilmektedir. Kayıtlı konum bilgileri, liste halinde görüntülenebildiği gibi, harita üzerinden de doğrudan görüntülenebilmektedir. Konumlamanın çalışma prensibi gereği, işaretlemenin sadece yorum metni düzenlenebilmektedir. Kullanıcılar dilerlerse, işaretledikleri konumu silebilmektedirler.

Erişime Açık

RFM Analizi İle Müşteri Segmentasyonu

Ahmet Er

RFM (Recency, Frequency, Monetary) analizi, müşteri segmentasyonunu daha verimli ve hedef odaklı hale getiren bir yöntemdir. Literatürde, RFM analizi, şirketlerin ürünleriyle en aktif etkileşimde bulunan ve satın alma olasılığı en yüksek olan tüketicilere ulaşmaları konusunda rehberlik etmektedir. Bu yöntem, müşterilerin alışveriş alışkanlıklarını analiz ederek onların geçmişteki ve mevcut satın alma davranışlarına göre stratejik kararlar almalarını sağlamaktadır. RFM analizinin yanı sıra, veri madenciliği ve kümeleme algoritmaları da müşteri segmentasyonu süreçlerinde sıkça kullanılmaktadır.

Erişime Açık

Python ile İngilizce Kelime Öğrenme Oyunu

Merve GÜL

Bu çalışmada günümüzde oldukça önem arz eden bir konu üzerine çalışıldı. Okullarımızda, gündelik hayatımızda veya iş hayatımızda İngilizce bilmek büyük bir avantajdır. İngilizce kelime öğrenme oyunu projesinde kelimeleri öğrenme ve öğrenilen kelimelerin unutulmamasını hedefler. Beynimizde ki tür bellek sistemi vardır. Bunlar; uzamsal bellek sistemi ve ezberleyerek öğrenme sistemidir. Projenin bir diğer hedefi ise kullanıcının karşısına rasgele kelimeler çıkararak ezberleyerek öğrenme sistemi yerine uzamsal bellek sistemini kullanmaktır. Projede programlama dili olarak Python programlama dili k ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms