Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.000 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Eser Sahibi [2]
Tür [1]
Yayın Tarihi [2]
Kayıt Giriş Tarihi [1]
Tez Danışmanı [2]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Ege Denizi uluslararası suları demersal trol balıkçılığında Fas Mercanı (Dentex maroccanus), Derin Su Pembe Karidesi ( Parapenaeus longirostris) ve istavrit için (Trachurus trachurus) için rombik ve kare gözlü torbaların boy seçiciliği

Mahmut Belli

Bu çalışmada, Fas mercanı (Dentex maroccanus), derin su pembe (çimçim) karidesi (Parapenaeus longirostris) ve istavrit (Trachurus trachurus) türlerinin seçicilik parametreleri Ege Denizi Uluslararası suları demersal trol balıkçılığında kullanılan 44 mm rombik (baklava) gözlü torba ile kullanılması önerilen 40 mm kare ve 50 mm rombik gözlü torbalar için araştırılmıştır. Denemeler, Ege Denizi Uluslararası sularında, 15 Temmuz ve 19 Ağustos 2013 tarihleri arasında ticari bir trol teknesi ile kesimli ağ kullanılarak yürütülmüştür. Seçicilik parametrelerinin hesaplanmasında çemberli örtü torba tekn ...Daha fazlası

Erişime Açık

Balık ununun buğday gluteni ile ikamesinin Pangasius (Pangasius hypophthalmus Suavage, 1878) balıklarının büyüme performansı ve yem değerlendirme üzerine etkileri

Gizem Orhun

Bu çalışmada, balık yemlerinde hayvansal protein kaynağı olarak kullanılan balık ununun buğday gluteni ile farklı oranlarda ikame edilerek pangasius (Pangasius hypophthalmus, S. 1878) balıklarında büyüme ve yem değerlendirme performansına olan etkileri incelenmiştir. Referans yemi olarak, balık unu % 42 oranında kullanılmış (BU42), diğer deneme yemlerinde ise balık unu oranı % 22 (BU22), % 12 (BU12) ve % 0 (BU0)’a kadar azaltılarak protein - yağ seviyesi yaklaşık % 45 protein, % 10 yağ olacak şekilde buğday gluteni ilave edilmiştir. Deneme yemleri ile 12 hafta boyunca 80 lt kapasiteli 12 adet ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms