Sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğini etkileyen en önemli faktörlerden birisi
kullanılan yem ve yem hammaddeleridir. Yüksek miktarda çoklu doymamış yağ asiti
(PUFA) içeren balık unu ve balık yağı, yemlerin temel bileşenlerindendir. Lipid
oksidasyonu, balık ununun kalitesini ve balık yağının raf ömrünü etkileyen en kritik
faktördür. Bu durum yem kalitesini etkileyerek balıklarda büyüme oranını
yavaĢlatmaktadır. Bu sorunu önlemek için antioksidan katkı maddeleri olarak
kimyasal antioksidan bileĢikler veya doğal özütler kullanılmaktadır. Yürütülen bu tez
çalışması ile balık yağı oks ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.