Filtreler
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Doğadan avlanan ve toprak havuzda yetiştirilen kefal Liza Ramada risso 1826) balıklarının besin kompozisyonlarının karşılaştırılması

Duymaz, Tuba

Özet:Doğadan avlanan ve yetiştiriciliği yapılan balıklar arasında kimyasal, duyusal vb. özellikler açısından fark olup olmadığı sürekli araştırma konusu olmuştur. Birçok doğal ve kültür balık türü bu bakımdan birbirleri ile karşılaştırılmıştır. Literatür taramamız sonucunda şimdiye kadar ceran kefal (Liza ramada risso 1826) balıkları ile ilgili böyle bir çalışma yapılmadığı görülmüştür. Bu nedenle de bu tez çalışmasında doğadan avlanan ve toprak havuzda yetiştirilen ceran kefal balıkları arasında protein, yağ, nem, kül, karbonhidrat, aminoasit ve yağ asidi miktarları açısından fark olup olmadı ...Daha fazlası

Erişime Açık

Demirköprü Baraj Gölü'ndeki gümüşi havuz balığı [Carassius gibelio (Bloch, 1782)]'nın biyolojik özellikleri üzerine bir araştırma

Ölçek, Zeki Serkan

Özet:Demirköprü Baraj Gölü'nde (Manisa) yürütülen bu çalışmada aylık örneklemeler, Temmuz 2015 – Haziran 2016 tarihleri arasında uzatma ağları, pinterler ve ığrıp ağı ile gölün farklı alanlarında ticari balıkçılar eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Gümüşi havuz balığı, Carassius gibelio (Bloch, 1782) örneklerinde cinsiyet, toplam boy, ağırlık, gonad ağırlığı belirlenerek eşey oranı, gonadosomatik indeks (GSI), kondisyon faktörü, boy frekansı ve boy – ağırlık ilişkisi parametreleri hesaplanmıştır.Summary:In this study conducted in Demirköprü Dam Lake (Manisa), monthly sampling was carried out betw ...Daha fazlası

Erişime Açık

Türkiye'de büyük boy (2 kg ve üzeri) gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yetiştiriciliğinin durum analizi

Küçük, Çetin Süleyman

Özet:Ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliğinin geçmişi 1970'li yıllarda gökkuşağı alabalığının yetiştiriciliği ile başlamış, 1980'li yılların ortasından itibaren deniz balıklarının yetiştiriciliği ile birlikte devam etmiştir. Günümüzde avcılık kaynaklarının yetersizliği karşısında yetiştiricilik bir çözüm olmuştur. Su ürünleri yetiştiriciliği büyük bir sektör haline gelmiştir. Bugün gelinen bu noktada üretim hedefleri, arz yöntemleri ve üretilen türlerde çeşitlilik oluşması gayet doğaldır. Bu kapsamda alabalık yetiştiriciliğinde yeni pazar standardı ortaya çıkmıştır, önceleri sadece porsiyonluk ...Daha fazlası

Erişime Açık

Patella (Patella caerulea, Linnaeus,1758)' nın mevsimsel olarak biyokimyasal komposizyonu ve et kalitesinin belirlenmesi Determination of seasonal biochemical composition and meat quality of limpet (Patella carulea, Linnaeus,1758)

Kılıç, Halil

ÖZETYürütülen bu tez çalışmasında İzmir ili, kuzey ilçeleri olan Foça ve Aliağa ilçeleri arasında yer alan kıyısal bölgede serbest dalış teknikleri kullanılarak 1-3 m derinlikten Patella caerulea örnekleri mevsimsel olarak toplanmıştır. Bu kapsamda mevsimsel olarak örneklerin kuru madde, ham yağ, ham protein, ham kül, toplam amino asit ve yağ asidi kompozisyonları analiz edilmiştir. Patelların et verimi en düşük sonbahar mevsiminde 34,03 en yüksek ise kış mevsiminde 40,04 olarak bulunmuştur. Çalışma bulgularına göre P. caerulea'nın kuru madde miktarları 20,33- 22,93, ham protein içerikleri 10, ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms