Özet:Doğadan avlanan ve yetiştiriciliği yapılan balıklar arasında kimyasal, duyusal vb. özellikler açısından fark olup olmadığı sürekli araştırma konusu olmuştur. Birçok doğal ve kültür balık türü bu bakımdan birbirleri ile karşılaştırılmıştır. Literatür taramamız sonucunda şimdiye kadar ceran kefal (Liza ramada risso 1826) balıkları ile ilgili böyle bir çalışma yapılmadığı görülmüştür. Bu nedenle de bu tez çalışmasında doğadan avlanan ve toprak havuzda yetiştirilen ceran kefal balıkları arasında protein, yağ, nem, kül, karbonhidrat, aminoasit ve yağ asidi miktarları açısından fark olup olmadı ...Daha fazlası
Özet:Demirköprü Baraj Gölü'nde (Manisa) yürütülen bu çalışmada aylık örneklemeler, Temmuz 2015 – Haziran 2016 tarihleri arasında uzatma ağları, pinterler ve ığrıp ağı ile gölün farklı alanlarında ticari balıkçılar eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Gümüşi havuz balığı, Carassius gibelio (Bloch, 1782) örneklerinde cinsiyet, toplam boy, ağırlık, gonad ağırlığı belirlenerek eşey oranı, gonadosomatik indeks (GSI), kondisyon faktörü, boy frekansı ve boy – ağırlık ilişkisi parametreleri hesaplanmıştır.Summary:In this study conducted in Demirköprü Dam Lake (Manisa), monthly sampling was carried out betw ...Daha fazlası
Özet:Ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliğinin geçmişi 1970'li yıllarda gökkuşağı alabalığının yetiştiriciliği ile başlamış, 1980'li yılların ortasından itibaren deniz balıklarının yetiştiriciliği ile birlikte devam etmiştir. Günümüzde avcılık kaynaklarının yetersizliği karşısında yetiştiricilik bir çözüm olmuştur. Su ürünleri yetiştiriciliği büyük bir sektör haline gelmiştir. Bugün gelinen bu noktada üretim hedefleri, arz yöntemleri ve üretilen türlerde çeşitlilik oluşması gayet doğaldır. Bu kapsamda alabalık yetiştiriciliğinde yeni pazar standardı ortaya çıkmıştır, önceleri sadece porsiyonluk ...Daha fazlası
ÖZETYürütülen bu tez çalışmasında İzmir ili, kuzey ilçeleri olan Foça ve Aliağa ilçeleri arasında yer alan kıyısal bölgede serbest dalış teknikleri kullanılarak 1-3 m derinlikten Patella caerulea örnekleri mevsimsel olarak toplanmıştır. Bu kapsamda
mevsimsel olarak örneklerin kuru madde, ham yağ, ham protein, ham kül, toplam amino asit ve yağ asidi kompozisyonları analiz edilmiştir. Patelların et verimi en düşük sonbahar mevsiminde 34,03 en yüksek ise kış mevsiminde 40,04 olarak bulunmuştur. Çalışma bulgularına göre
P. caerulea'nın kuru madde miktarları 20,33- 22,93, ham protein içerikleri 10, ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.