Filtreler
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Güney Ege bölgesindeki alabalık işletmelerinden izole edilen Lactococcus Garvieae suşlarının E Test kullanılarak antibiyotik duyarlılıklarının araştırılması Researching antibiotic susceptibility of Lactococcus Garvieae isolated from rainbow trout farms in south Aegean Region with E Test

Çam, Dilara

ÖZETLactococcus garvieae, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) çiftliklerinde büyük ekonomik kayıplara neden olan, şiddetli hemorojik lezyonlar ve iştahsızlık gibi semptomlara neden olarak yüksek mortaliteye sebebiyet veren, zoonoz karakterli bir bakteridir. Özellikle alabalık yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Güney Ege Bölgesi’nde de birçok işletmede suların ısındığı yaz aylarında görülmektedir. Hastalığın tedavisinde antibiyotiklerin yoğun olarak kullanılması, antibakteriyel direncin şekillenmesine sebep olarak yapılacak olan tedavilerde başarı oranını düşürmekte v ...Daha fazlası

Erişime Açık

Enginar (Cynara scolymus) yaprağı ekstraktı ilave edilen sardalya (Sardina Pilchardus Walbaum, 1792) balığı kadınbudu köftelerinin raf ömrünün belirlenmesi

Tuğçe Tirali Çelik

ÖZETBu çalışmada, enginar yaprağı ekstraktının sardalya balığından yapılan kadınbudu köftelerinin mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. 0.5, 1, 1.5 ve 2 oranında enginar yaprağı ekstraktı sardalya balığından üretilen kadınbudu köftelere ilave edilmiştir. Örnek gruplarının karşılaştırılması amacıyla ekstrakt eklenmeyen bir kontrol grubu oluşturulmuştur. Örnekler 4 ºC’de 20 gün ve -18 ºC 5 ay süreyle depolanmıştır. 4 ºC depolanan köftelerde 0., 2., 4., 6., 8., 10., 12., 14., 16., 18. ve 20. günlerde, -18 ºC’de depolanan köftelerde 0., 1., 2., 3., 4. ve 5. ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms