Filtreler
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Isparta ili Yenişarbademli ilçesinin ekoturizm potansiyelinin swot analizi aracılığıyla belirlenmesi The potential of ecotourism in Isparta Yenişarbademli determination related to partnership by swot analysis

Tatkan, Ayşe

ÖZETDünyada yaşanan değişimlerle birlikte turizmin çevre üzerinde olumsuz etkiler yaratması, farklı turizm arayışlarına sebep olmuş doğal kaynakların öncelikli kullanıldığı, sürdürülebilirlik yaklaşımları gündeme gelmiştir. Ekoturizm çevrenin korunması ve yerel halkın refahını önceleyen, doğal alanlara yapılan çevreye duyarlı seyahatler olarak ele alınmaktadır.Yenişarbademli, Beyşehir Gölü’nün batısında Toros dağlarının kuzey uzantısı olan Anamas Dağları ile bütünleşmiş Isparta ilinin, doğal ve kültürel zenginliklere sahip şirin bir ilçesidir. Bu araştırmanın amacı, Yenişarbademli’nin ekoturiz ...Daha fazlası

Erişime Açık

Afet sonrası barınma alanlarının mekansal analizi ve Seferihisar örneğinde konteyner kent tasarımı

Dayanır, Hande

ÖZETAfetler en genel tanımıyla insanlar için fiziksel, sosyal, ekonomik ve psikolojik kayıplar doğuran, normal yaşamı ve insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları etkileyen doğal, teknolojik veya insan kaynaklı olaylardır. Afetlerin ne zaman, nerede ve nasıl gerçekleşeceğinin tahmin edilememesi de karşımıza önemli bir sorun olarak çıkmaktadır. Bu nedenle afet sonrasında afetzedelerin ne tür ihtiyaçları olabileceğinin bilincinde olunması gerekmektedir. Afetzedelerin tekrar gündelik hayatın akışına ayak uydurabilmeleri adına onların ihtiyaçlarının temin edilebilmeleri ...Daha fazlası

Erişime Açık

Doğal pigment kaynaklarının paslı çiklitlerin (iodotropheus sprengerae) renklenmesi üzerine etkileri

Akpınar, Melikşah Dilcan

ÖZETÇalışmada 180 adet ortalama 0,88 ± 0,46 gr ve 3,27 ± 0,52 cm paslı çiklit (Iodotropheus sprengerae) kullanılmış olup, balıklar 15 adet olacak şekilde akvaryuma rastgele dağıtılmıştır. Deneme üç tekerrürlü olup 4 yem grubu çalışılmıştır. Balıklar DK kontrol grubu pigment maddesi içermeyen yemle, DA 50ppm astaksantin içeren yemle, DB kontrol grubu yemine 50 ppm kuşburnu bitkisi ilave edilen yemle, DH kontrol grubu yemine 50 ppm hibiskus bitkisi ilave edilen yemle 50 gün boyunca günde 2 kez beslenmiştir. Deneme sonunda balıkların FCR (yem dönüşüm oranı), SGR (spesifik büyüme oranı), YTO (yem ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çalışanlarda iş kazası riskine yönelik çalışma ortamı ve demografik değişkenlerin belirleyici etkisinin incelenmesi

Şahin, Cenk

ÖZETBu araştırma, iş kazasına yönelik risk faktörlerinin incelenmesi, çalışma ortamı ve demografik özelliklerin risk faktörü oluşturup oluşturmadığını tespit etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.Bu amaç doğrultusunda hazırlanan anket formu, bir elektrik dağıtım firmasında çalışan 440 çalışana uygulanmıştır.Anketlerden elde edilen bulgular, bilgisayar ortamında SPSS 22.0 istatistik bilgisayar programı aracılığıyla analiz edilmiştir. Bulguların analizinde frekans ve yüzde tanımlayıcı istatistiki bulguların yanında ki-kare ve lojistik regresyon analizine başvurulmuştur.Araştırma sonucunda iş kazas ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ege bölgesindeki alabalık çiftliklerinden yersinia ruckeri izolasyonu ve e-test yöntemi ile duyarlılıklarının belirlenmesi

Renci, Merve

ÖZETYerainia ruckeri’ nin neden olduğu yersiniosis, ERM (Enterik Kızıl Ağız Hastalığı) ülkemizde yaygın olarak görülen, Salmonidae familyasında akut ve kronik olarak seyir gösteren bir enfeksiyondur. Özellikle gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss) duyarlılık gösterdiği bu hastalık yavru alabalıklarda yüksek oranda mortaliteye sebep olmaktadır. Enfeksiyonun tedavisinde, antibiyotiklerin bilinçsiz ve fazla miktarda kullanılması sonucu antibakteriyel direnç gelişir. Bunun sonucunda hastalığın tedavisi ve kontrolü zorlaşır. Hastalıkla mücadelenin gerçekleşmesi için doğru antibiyotiğin, gere ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms