Filtreler
ENSTİTÜLERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kurum Koleksiyonu
Erişime Açık

Slow food and food tourism: Foça earth market case study

Meriç, Hamit Gökay

Destinations are most attractive for the tourists with their unique cultural elements and food is a substantial amount of the unique local identity. Therefore, food tourism has always been a very important aspect of the destination and tourists have always been eager to try unique tastes of the culinary culture in the destination they are visiting. In this thesis study, the concepts of food tourism and food tourists are explained in detail and their importance in the context of destinations is mentioned with concrete reasons. On the other hand, the industrial revolution, which took plac ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sekkaki’nin sarf’taki metodu

Charif, Shaban

İnsanın iki özelliği vardır, birisi düşünce diğeri ise beyan’dır. Bu beyan’ın anahtarı kelime’dir; kelime yapısıyla ilgilenen ilim de sarftır. Sarf, kelimenin değişik hey’etlerinin farklı ve çeşitli manaları için kullanılmasıyla ilgilenen Arapçanın bir dalıdır. Birinci amacı dili telaffuz ederken hatalardan korumak; ikincisi de dil hazinesini zenginleştirmektir. Ünlü âlim ve dilci Sekkâkî dev eseri “Miftâḥu’l-‘ulûm’”un ilk bölümünde sarf ilmini özel ve yeni bir metotla incelemiştir. Ayrıca Sekkâkî dili; sarf, iştikāk, nahiv, belâgat, mantık ve aruz dallarıyla bir bütün olarak sunmuştur. Bu ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms